Zo had het Capitol Building in Washington D.C. eruit kunnen zien

CashNet Usa

Het Capitol Building is een van de bekendste gebouwen in de Verenigde Staten en het hart van de Amerikaanse politiek. Toch had het niet veel gescheeld of het had er helemaal anders uit gezien.

Het Capitol Building is een van de bekendste gebouwen in de Verenigde Staten en het hart van de Amerikaanse politiek. Zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden (samen het Congress genoemd), zetelen in dit monumentale pand.

De eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, schreef in 1792 een wedstrijd uit om de toekomstige zetel van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging te ontwerpen. George Washington was niet erg te spreken over de ontwerpen die binnenkwamen. Hij vond ze allemaal nogal saai: ‘If none more elegant than these should appear, the exhibition of architecture will be a very dull one indeed.’

Net na het verstrijken van de deadline kwam er nog een laatste ontwerp binnen: van William Thornton. Deze amateurachitect zag uiteindelijk zijn – weliswaar flink aangepaste ontwerp – werkelijkheid worden. Maar het had dus slechts een haartje gescheeld of het Capitol Building had er helemaal anders uit gezien.

NeoMam Studios ging voor CashNet Usa op zoek naar de vijf meestbelovende alternatieve ontwerpen die niet uitgevoerd zijn en brengt ze in deze beelden tot leven.

Partner Content