Zes nieuwe toeristische ondernemingen krijgen Groene Sleutel

© Martin's Klooster

Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Toerisme Vlaanderen hebben aan zes bijkomende toeristische ondernemingen een kwaliteitslabel uitgereikt voor milieuvriendelijke logies, attracties en meetinglocaties.

Ondertussen beschikken al 95 toeristische ondernemingen over een “Groene Sleutel”.

Bij de nieuwkomers zijn onder meer Martin’s Klooster in Leuven en Van der Valk in Beveren. Deze twee toeristische ondernemingen krijgen elk twee Groene Sleutels, als hotel en als meetinglocatie. Andere nieuwe Groene Sleutels zijn er voor de jeugdlocaties Hopper Drieboomkensberg in Westmalle en Hoge Rielen (Hostel) in Kasterlee.

De Groene Sleutel is een internationaal label dat toegekend wordt aan ondernemingen die inspanningen leveren om onder meer water en energie te besparen of mobiliteit te verduurzamen. De erkenning werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt, uitbaters moeten jaarlijks een evaluatie doorstaan. Onder de 95 groene labelhouders zitten 28 jeugdverblijven, 26 hotels, twaalf meetinglocaties, tien campings, negen gastenkamers, acht attracties en twee vakantiewoningen.

CO2 neutraal

Dat de investeringen in milieumaatregelen op korte tijd terugverdiend worden, verduidelijkt Tom Van der Valk (Van der Valk hotels): “Door het vervangen van onze verlichting door ledverlichting besparen we jaarlijks bijna 5.000 euro. De waterbesparing op hotelkamers (douches en wastafels) levert ons een besparingspotentieel van maar liefst 6.389 euro per jaar op terwijl de investering ons slechts 1.250 euro kostte.” De keten heeft nog meer ambities, onder meer om tegen 2015 aan alle CO2-neutraliteitsverplichtingen te voldoen.

Bond Beter Leefmilieu plaatste een zoekmachine online om de Groene Sleutel-accomodaties of -attracties makkelijker te vinden, via de website van de Bond Beter Leefmilieu. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content