Winter Efteling van start op 12 november

Zodra de avond valt komen gevels krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt. Aquanura, de grootste watershow van Europa met licht- en vuureffecten, is tijdens de Winter Efteling te bewonderen na zonsondergang. In het Efteling Theater speelt tot en met 28 februari de sprookjesmusical Pinokkio. En ook dit jaar kan je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling.

Exclusief tijdens de Winter Efteling

Bezoekers van de Winter Efteling kunnen dit jaar opnieuw genieten van een romantisch winters decor en veel gezelligheid. De Sneeuwprinses en de Vuurprins brengen met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de vreugdevuren. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien. Daarnaast biedt de Winter Efteling speciale winterattracties, zoals ’t Hijgend Hert met een langlaufbaan van zo’n 400 meter lang, en het overdekte IJspaleis met een sneeuwglijbaan en een in- en outdoor schaatsbaan. Buiten de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Wanneer de avond valt

Vanaf het schemeruur krijgen twee attracties – Villa Volta en De Vliegende Hollander – een andere gedaante. In werkelijkheid gaat het om 3D-projecties op de gevels waardoor optische illusies ontstaan.

De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is ’s avonds extra spannend door het spektakel van licht en vuur.

En ook de watershow Aquanura is in het donker nog indrukwekkender. Zo’n 200 fonteinen brengen attracties als Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak tot leven met muziek, vuur- en lichteffecten.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Ook dit jaar kan je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling. Vanaf 19 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. Voor Oudejaarsavond zijn vanaf 12 november speciale tickets verkrijgbaar, die gecombineerd kunnen worden met een restaurantbezoek.

Overnachten

Voor het eerst kun je tijdens de Winter Efteling met grote groepen verblijven in de nieuwe Boshoeves in Efteling Bosrijk, het vakantiepark vlak naast het attractiepark. Afgelopen zomer werden in Bosrijk in totaal acht ruime Boshoeves voor 12 personen gerealiseerd, die eenvoudig door middel van schakeling voor 24 personen geschikt zijn.

Naast deze Boshoeves biedt het vakantiepark vrijstaande Boshuysen, centrale Dorpshuysen en appartementen voor wie meerdere dagen in de Efteling wil verblijven. Voor korte verblijven kan je terecht in het Efteling Hotel.

Praktische info

De Winter Efteling is elke dag open van donderdag 12 november 2015 tot en met zondag 31 januari 2016. Op weekdagen van 11 tot 18 uur, en in het weekend van 11 tot 19 uur. Tijdens de kerstvakantie (van 19 december t.e.m. 3 januari) is de Winter Efteling dagelijks open tot 20 uur. Op 31 december is de Winter Efteling open tot 18 uur.

Wie Oudejaarsavond wil vieren in de Winter Efteling krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19 uur. Het park blijft dan open tot 1 uur ’s nachts (de attracties sluiten om middernacht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content