Vorarlberg

© iStockphoto

Vorarlberg ligt in het uiterste westen van Oostenrijk, vlakbij Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Deze streek tussen de Bodensee, Arlberg en Silvretta staat bekend om het samenspel van hoogstaande cultuur, verrassend moderne architectuur en indrukwekkende natuur.

De inwoners van Vorarlberg zijn graag actief bezig en staan open voor nieuwe dingen. Toeristen kunnen dat meteen zien in het gevarieerde cultuurlandschap en de talrijke moderne bouwwerken, maar ook in de innovatieve kunstnijverheid, de veelzijdige keuken en in programma’s die verhalen vertellen. Voldoende voor sportieve en opwindende vakantiedagen.

Kleinwalsertal

36 bergtoppen omringen het dal dat via de weg enkel vanuit Duitsland te bereiken is. Wandelaars en fietsers waarderen de maagdelijke, onaangetaste bergnatuur in het Kleinwalsertal. Toeristen kunnen de natuur op hun eigen tempo ontdekken. In het dal en in de berghutten worden gasten verwend met regionale specialiteiten zoals rund en wild of met berghooi bereide lekkernijen.

Montafon

Het 39 kilometer lange, hooggelegen dal met elf dorpen is ideaal voor actieve vakantiegangers. Bergen waaronder de hoogste berg in Vorarlberg, de 3.312 meter hoge Piz Buin, domineren het landschap. Montafon is uiterst veelzijdig. Wandelen op historische wegen, hoge bergtoppen met de E-Bike bedwingen, lekker dineren in berghutten, avonturen in het bos beleven, maar ook uitdagingen voor getrainde amateursporters. Indrukwekkend: de Silvretta-Hochalpenstrasse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content