Vliegveld in Spanje te koop

De Spaanse luchthaven Ciudad Real, 200 km ten zuiden van Madrid, staat te koop.

Het project geldt als een van de meest markante uitwassen van de Spaanse vastgoedbubbel. De bouw kostte meer dan 1 miljard euro, maar de luchthaven ontving sinds 2011 geen lijnvluchten meer.

Het verkoopproces startte maandag en loopt tot 27 december. Biedingen zijn mogelijk vanaf 100 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van de luchthaven werden alle betrokkenen, onder wie de 75.000 inwoners van Ciudad Real, geïnformeerd.

Internationale luchthaven in privéhanden

De luchthaven, “Central” gedoopt, opende eind 2008 de deuren. Het is de enige internationale luchthaven van Spanje in privéhanden. Ze beschikt ook over de langste start- en landingsbaan (4.200 meter) van het land.

Aanvankelijk wilde men de luchthaven “Madrid-Zuid” dopen, met de bedoeling er de lowcostluchtvaartmaatschappijen voor de hoofdstad te ontvangen. Maar die naam werd geweigerd en de grootste luchthaven van Madrid (Barajas) werd uiteindelijk uitgebreid. De lowcostspelers gingen daarheen.

In juni 2010 moest de luchthaven van Ciudad Real de boeken neerleggen. Ze torst een schuld van zowat 300 miljoen euro en ontvangt al jaren geen enkele lijnvlucht meer. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content