Vakantie vieren in een hobbithuis

Vanaf 10 december is het laatste deel van de Hobbit-trilogie te zien in de cinema. Wie niet genoeg kan krijgen van Bilbo, Gandalf & co kan een vakantie boeken in een Hobbithuis.

Homeaway, online aanbieder van vakantiehuizen, biedt vakantiehuizen over de hele wereld vinden in Hobbitstijl.

Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk hebben fantasierijke verhuurders een vakantiehuis voor Hobbitfans gebouwd. Een met gras begroeid dak, ronde deur, net als in de film.

Om de belevenis perfect te maken, kunnen gasten deelnemen aan een speurtocht om ”die ene ring” te vinden. De woning is geschikt voor vijf Hobbitfans.

SantoriniEn als Bilbo aan de Middellandse Zee vakantie zou vieren, dan was dit huis op het Griekse eiland Santorini (ook wel Thera genoemd) zijn eerste keuze.

Deze architectonische villa met uitzicht op zee en een zwembad is net als een Hobbithuis in de berg gebouwd. De woning bestaat uit twee delen die door een tunnel met elkaar verbonden zijn.

Verenigde Staten

In Amerika staan twee Hobbithuizen te huur. De architect van het fantasierijke Hobbithuis “The Shire’‘ in het plaatsje Thompdon Falls (staat Montana) heeft werkelijk overal aan gedacht om het ”Lord of the Rings-gevoel” op te roepen.

In de staat Michigan lijkt het alsof Bilbo elk moment de deur uit kan lopen. De stenen cottage in Bilbo is ontworpen door de Amerikaanse architect Earl Young. Tot zes personen kunnen in dit ”halve huis” slapen.

Voor Hobbitfans die van luxe houden, is een vakantiehuis in New Mexico gevonden. Het design in deze woning is curieus en gedetailleerd. Alle hoeken en randen zijn afgerond en de badkamer is een artistiek hoogtepunt. Er is hier plaats voor een hobbit en vijf vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content