Unieke Rafaël tentoonstelling

Het Teylers Museum in Haarlem presenteert vanaf 28 september een indrukwekkende tentoonstelling over de Italiaanse schilder Rafaël.

Het Teylers Museum in Haarlem presenteert vanaf 28 september een indrukwekkende tentoonstelling over de Italiaanse schilder Rafaël (1483-1520), een van de grootste namen uit de kunstgeschiedenis.

De expositie toont bijna honderd tekeningen en schilderijen van Rafaël en zijn leerlingen. Spectaculair is de aanwezigheid van twee schilderijen uit het Uffizi in Firenze en de Gemäldegalerie in Berlijn.

Om de betekenis van Rafaëls oeuvre goed over te brengen, worden meerdere zalen ingericht met werk van de Italiaanse meester en zijn navolgers. Bezoekers kunnen de herkomst van Rafaëls manier van tekenen ontdekken en zien hoe hij in zijn grote atelier veel jonge kunstenaars heeft beïnvloed.

Daarnaast maakt de tentoonstelling duidelijk hoe de tekeningen functioneerden in Rafaëls creatieve proces, hoe ze zich verhouden tot zijn fresco’s en schilderijen.

Een vernieuwend onderdeel van de tentoonstelling is ‘Rafaël ontrafeld’. In een CSI-achtige multimedia tentoonstelling wordt op zoek gegaan naar Rafaëls specifieke werkwijze en stijl. Wanneer is een tekening wel of geen Rafaël?

Het museum verwacht een massa bezoekers. Vooraf kaartjes kopen via www.rafael2012.nl is raadzaam. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content