Deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

Deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken
Weligama, Sri Lanka - March 18, 2016: Fishermen sit on their stilts waiting for shoal of fish that will pass their stilts in the shallow water. This an old tradition practiced by around 500 fishing families in Galle, in southwestern-most Sri Lanka. © Getty Images

Lees ook: Deze steden moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

1. Sri Lanka © Getty Images

Redenen: rustige gouden stranden, een mix van religies, tijdloze tempels, uiterst vriendelijke bevolking, schitterende natuur waar je gemakkelijk wild zoals olifanten en apen ziet, theeplantages en heerlijk eten.

Sri Lanka © Getty Images/iStockphoto

Sri Lanka © Getty Images/iStockphoto

2. Duitsland © Getty Images

Redenen: honderd jaar geleden werd in Weimar de esthetische beweging Bauhaus opgericht. In de drie belangrijkste steden van deze modernistische stroming Weimar, Dessau en Berlijn openen in 2019 nieuwe musea over Bauhaus. Ook vinden er tentoonstellingen en andere evenementen plaats om het jubileum te vieren.

Duitsland © Getty Images

Duitsland © Getty Images/iStockphoto

3. Zimbabwe © Getty Images/iStockphoto

Redenen: de machtige Victoria Falls, natuurparken waar de Big Five voorkomen, ruines die een plaats hebben gekregen op de Unesco werelderfgoedlijst, vriendelijke inwoners en beboste bergen. Een bezoek aan het land betekent, na de moeizame verkieizingen van 2018, bovendien een steuntje in de rug voor de Zimbabwanen.

Zimbabwe © Getty Images/iStockphoto

Zimbabwe © Getty Images/iStockphoto

4. Panama © Getty Images/iStockphoto

Redenen: in Panama ontmoeten noord en zuid elkaar met als gevolg een zeer gevarieerde biodiversiteit en het oosten ontmoet het westen in het onlangs opgeknapte Panamakanaal. Het is verbazingwekkend hoeveel schatten - stranden, regenwouden, hooglanden en culturele sites - zo'n klein land in zich verenigt. In 2019 viert de hoofdstad Panama City bovendien feest omdat deze stad dan vijfhonderd jaar bestaat.

Panama © Getty Images

Panama © Getty Images/iStockphoto

5. Kirgizië © Getty Images/iStockphoto

Redenen: wie ongerepte natuur zoekt is in Kirgizië op de juiste plaats. Het reizen is er wel makkelijker geworden dankzij een opknapbeurt van de wegen waardoor de reistijden aanmerkelijk korter zijn geworden en dankzij 2700 kilometer aan nieuwe wandelroutes.

Kirgizië © Getty Images

Kirgizië © Getty Images

6. Jordanië © Getty Images/iStockphoto

Redenen: de epische nieuwe Jordan Trail met een lengte van 650 kilometer brengt je langs Bijbelse plaatsen zoals Sodom, de rode woestijnstad Petra, middeleeuwse kastelen, het laagste punt op aarde, langs diepe kloven, over bergen en in de lente door velden met een uitbundige bloemenpracht.

Jordanië © Getty Images/iStockphoto

Jordanië © Getty Images/iStockphoto

7. Indonesië © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Indonesië wordt geregeld getroffen door aardbevingen, maar dat is geen reden om weg te blijven van de 17.000 eilanden die samen het land vormen. Je vindt er een mix van natuur, culturen, religies en keukens. Dankzij nieuwe vliegverbindingen en versoepeling van het visumbeleid is het nu bovendien makkelijker erheen te reizen.

Indonesië © Getty Images/iStockphoto

Indonesië © Getty Images/iStockphoto

8. Belarus © Getty Images

Redenen: Belarus met de hoofdstad Minsk is vrijwel onopgemerkt een hippe bestemming met goede cafe's en een coole artscene geworden. Het oude centrum van Minsk is prachtig opgefrist en in de zomer kan je meefeesten tijdens een van de vele party's in de buitenlucht.

Belarus © Getty Images

Belarus © Getty Images/iStockphoto

9. Sao Tomé en Principe © Antoniodabreu, Wikicommons

Redenen: dit uit twee eilanden bestaande land voor de kust van Gabon is een van die zeldzame plaatsen waar je je nog een ontdekkingsreiziger kan voelen. Wanneer je door de tropische wouden wandelt, snorkelt in het heldere water of de bergen beklimt, heb je telkens de kans onontdekte schatten te vinden.

Sao Tomé en Principe © BenSutherland, Wikicommons

Sao Tomé en Principe © César J. Pollo, Wikicommons

10. Belize © Getty Images/iStockphoto

Redenen: ook Belize wordt niet overlopen door toeristen. De overheid doet er alles aan om de natuur met zijn cayes, grotten en koraalriffen te beschermen. De inwoners zijn zeer vriendelijk en het is redelijk veilig om rond te trekken door Belize.

Belize © Getty Images/iStockphoto

Belize © Getty Images/iStockphoto