Deze steden moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

Deze steden moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken
© Getty Images/iStockphoto

Lees ook: Deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2019 bezoeken

1. Kopenhagen in Denemarken © Getty Images/iStockphoto

Redenen: de street-food scene in Refshaleøen, Tivoli Gardens, de skipiste op het dak van afvalverwerkingsbedrijf Amager Bakke, het culturele centrum BLOX en de Cityringen en de nieuwe metrolijn die in 2019 opengaat.

Kopenhagen © Getty Images

2. Shenzhen in China © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Shenzen is de meest innovatieve stad in China en wordt wel het Silicon Valley van China genoemd. Shenzen ligt vlakbij Hongkong en doet er ondertussen nog amper voor onder. Het heeft een indie-music scene, coole cafes en een nieuw cultureel district.

Shenzhen © Getty Images/iStockphoto

3. Novi Sad in Servie © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Novi Sad is in 2019 European Youth Capital en in 2021 de Europese Culturele Hoofdstad. De citadel krijgt een facelift en ook het verpauperde China Town is aan een tweede leven als een alternatieve culturele wijk begonnen.

Novi Sad © Getty Images/iStockphoto

4. Miami in Florida, VS © Getty Images

Redenen: Miami was al lang een toevluchtsoord in de winter, maar nu is het ook een centrum voor cultuur, foodies en urban design. Het centrum van de stad krijgt er binnenkort nog een peperduur Science Museum bij.

Miami © Getty Images/iStockphoto

5. Kathmandu in Nepal © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Kathmandu raakte flink beschadigd door de zware aardbeving in 2015. De stad is nog niet volledig herbouwd, maar veel historische sites zijn ondertussen in oude staat hersteld. Daar komt bij dat er stappen zijn gezet om het verkeer, de smog en het lawaai aan banden te leggen.

Kathmandu © Getty Images/iStockphoto

6. Mexico City in Mexico © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Mexico City is in 2018 de eerste stad in Amerika die uitgeroepen is tot World Design Capital. Je vindt er een mix van eeuwen aan architectuur en artistieke stromingen: van Pre-Spaanse en koloniale kathedralen tot moderne bouwwerken.

Mexico City © Getty Images/iStockphoto

7. Dakar in Senegal © Getty Images/iStockphoto

Redenen: Dakar is een van de meest dynamische steden in Afrika met zonnige stranden, kleurrijke markten en nachtclubs. Toch wordt de stad door westerse toeristen over het hoofd gezien. Wellicht dat dat verandert met de komst van een gloednieuw internationaal vliegveld.

Dakar © Getty Images/iStockphoto

8. Seattle in Washingon, VS © Getty Images/iStockphoto

Redenen: slim, progressief en creatief: Seattle is het allemaal. Helemaal nu Amazon de volledige Denny Triangle-wijk heeft getransformeerd met kantoortorens van glas waarin werknemers hun kantoor delen met 40.000 planten.

Seattle © Getty Images/iStockphoto

9. Zadar in Kroatie © Getty Images/iStockphoto

Redenen: een promenade langs de kust waar de inwoners en toeristen elkaar treffen, een oud centrum met marmeren straten en Romeinse ruines, maar ook café's, bars, innovatieve musea en leuke restaurants.

Zadar © Getty Images/iStockphoto

10. Meknes in Marokko © Getty Images

Redenen: Samen met Fez en Marrakech vormt Meknes de drie koningssteden, maar Meknes ontvangt - ten onrechte - verrewege de minste bezoekers. Een grondige opknapbeurt van sultan Moulay Ismail's indrukwekkende mausoleum is een goede extra reden om deze mooie stad te bezoeken.

Meknes © Getty Images/iStockphoto