De Morgen meldt zaterdag dat Thomas Cook stopt met reizen naar Lesbos wegens de vluchtelingencrisis daar. Vorig jaar spoelden op het eiland een groot aantal vluchtelingen aan. "Mensen hebben daar, tussen twee haakjes, last van", verklaart een woordvoerster van de touroperator in de krant. Maar het artikel in De Morgen blijkt uit De Volkskrant te komen en de maatregel geldt in België niet.

"Alles blijft zoals het is", zegt Van den Bosch. Volgens hem levert een reis naar Lesbos geen problemen op. "Het is toch niet de ervaring die wij hebben. De Griekse regering reageert adequaat", zegt hij. Concurrent Jetair biedt volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch al enkele jaren geen reizen meer aan naar Lesbos, omdat de vraag ernaar op de Belgische reismarkt te beperkt is. (Belga/LP)

De Morgen meldt zaterdag dat Thomas Cook stopt met reizen naar Lesbos wegens de vluchtelingencrisis daar. Vorig jaar spoelden op het eiland een groot aantal vluchtelingen aan. "Mensen hebben daar, tussen twee haakjes, last van", verklaart een woordvoerster van de touroperator in de krant. Maar het artikel in De Morgen blijkt uit De Volkskrant te komen en de maatregel geldt in België niet. "Alles blijft zoals het is", zegt Van den Bosch. Volgens hem levert een reis naar Lesbos geen problemen op. "Het is toch niet de ervaring die wij hebben. De Griekse regering reageert adequaat", zegt hij. Concurrent Jetair biedt volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch al enkele jaren geen reizen meer aan naar Lesbos, omdat de vraag ernaar op de Belgische reismarkt te beperkt is. (Belga/LP)