Thomas Cook België blijft reizen naar Lesbos verkopen

Lesbos © BELGA

Touroperator Thomas Cook blijft in België reizen naar het Griekse eiland Lesbos verkopen. Dat zegt woordvoerder Koen van den Bosch. In Nederland stopt Thomas Cook er wel mee, zo schreef de Nederlandse krant De Volkskrant. Jetair heeft Lesbos niet in zijn aanbod zitten.

De Morgen meldt zaterdag dat Thomas Cook stopt met reizen naar Lesbos wegens de vluchtelingencrisis daar. Vorig jaar spoelden op het eiland een groot aantal vluchtelingen aan. “Mensen hebben daar, tussen twee haakjes, last van”, verklaart een woordvoerster van de touroperator in de krant. Maar het artikel in De Morgen blijkt uit De Volkskrant te komen en de maatregel geldt in België niet.

“Alles blijft zoals het is”, zegt Van den Bosch. Volgens hem levert een reis naar Lesbos geen problemen op. “Het is toch niet de ervaring die wij hebben. De Griekse regering reageert adequaat”, zegt hij. Concurrent Jetair biedt volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeesch al enkele jaren geen reizen meer aan naar Lesbos, omdat de vraag ernaar op de Belgische reismarkt te beperkt is. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content