Themapark bij de Victoria Falls?

© Thinkstock

Zimbabwe wil vlakbij de bekende Victoriawatervallen een themapark opbouwen dat de sfeer van het Aards Paradijs doet oproepen, om zo het toerisme te stimuleren.

Dat heeft de Zimbabwaanse minister van Toerisme bekendgemaakt. “We willen de Tuin van Eden opbouwen in Victoria Falls, daar waar flora en fauna samen bestaan”, aldus Walter Mzembi aan het Franse persagentschap AFP, in de marge van de algemene vergadering van de World Tourism Organisation, die dit jaar in Zimbabwe en Zambio georganiseerd werd.

“Het is nog een plan. Wat we op dit moment hebben, is het terrein”, zei Mzembi. Dat terrein is 1.200 hectare groot. “De enige bijdrage van de staat is de grond”, aldus nog Mzembi. Bedoeling is dat er hotels, een zoo, een schaatsbaan en een grote tuin, met daarin een replica van de Victoriawatervallen.

“Het idee erachter is om een plaats aan de watervallen te hebben waar Zimbabwanen die geen chique hotels kunnen betalen hun vakantie kunnen komen beleven.”

Die watervallen, op de Zambezirivier, liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, en zijn een populaire bestemming voor buitenlandse toeristen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content