Tentoonstelling van Belgische kunstenaars in de Franse badplaats Biarritz

© iStockphoto

In “Le Bellevue” in de Franse badstad Biarritz loopt van 1 juli tot 4 oktober “Maîtres de l’Art belge. Entre rêves et réalités”, een tentoonstelling met een honderdtal werken uit de collectie van het Museum van Elsene.

In “Le Bellevue” in de Franse badstad Biarritz loopt van 1 juli tot 4 oktober “Maîtres de l’Art belge. Entre rêves et réalités“, een tentoonstelling met een honderdtal werken uit de collectie van het Museum van Elsene.

Er is onder meer werk te zien van René Magritte, Paul Delvaux, Pierre Alechinsky, Fernand Khnopff en Jan Fabre.

Het gaat om werk van een negentigtal Belgische artiesten uit de 19de eeuw tot vandaag. De tentoonstelling toont kunst van diverse stijlen, het impressionisme, symbolisme, fauvisme, expressionisme, surrealisme en de Cobra-beweging. In Biarritz kan de kunstliefhebber topstukken bewonderen van onder meer Félicien Rops, Gustave De Smet, Constant Permeke, Frits Van den Berghe, Emile Claus, Ferdinand Schirren, Auguste Oleffe, Hippolyte Boulenger, Joseph Coosemans, de School van Tervuren, Constantin Meunier, Eugène Laermans, Théo Van Rysselberghe, Georges Morren, Wim Delvoye en Panamarenko.

Claire Leblanc, de conservator van het Museum van Elsene, is de curator van de tentoonstelling. Elsene en Biarritz zijn sinds 1958 zustersteden.

“Le Bellevue”, Place Bellevue in Biarritz, alle dagen open, behalve op dinsdag, van 11 tot 20 uur. (Belga/MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Les maîtres de l’Art Belge. Entre rêve et réalité”, Biarritz 2014 from Biarritz on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content