Tennisvedette Andy Murray opent luxehotel in Schotland

© Weir Photography

De Schotse tennisvedette Andy Murray heeft een luxehotel geopend nabij zijn geboortedorp Dunblane. Hij hoopt zo het toerisme en de economie in de regio een boost te geven.

Met het Cromlix House Hotel toverde Murray een Victoriaans kasteel uit 1874 om tot een luxueus vijfsterrenhotel. De 26-jarige tennisser, regerend olympisch en Wimbledonkampioen, kocht het vastgoed in februari 2013 en liet het helemaal restaureren. Het hotel telt onder meer tien kamers, vijf suites en een restaurant. Tenniscourts, een kapel en een meer vervolledigen het plaatje.

Murray wil met het project iets teruggeven aan de lokale gemeenschap. “Ik wil mensen naar deze streek lokken, jobs creĆ«ren en de plaatselijke bedrijven ondersteunen. Ik ben blij dat ik de kans krijg iets terug te geven aan de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid.”

Dolle schutter

Dunblane was in maart 1996 het toneel van een tragedie waarbij zestien kinderen en een leraar werden vermoord toen een dolle schutter (de 43-jarige Thomas Hamilton) in een school een bloedbad aanrichtte. Andy Murray, toen 8, was er die dag ook bij en overleefde het drama door samen met zijn broer te schuilen onder een tafel. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content