Slapen in een vogelnestje

© Ardennes-Etape

Overnachten als een vogel in een warm en veilig nestje met zicht op de omringende natuur. Dat kan in de bossen bij Houffalize.

Waar

In de Ardennen, in de bossen bij Houffalize.

Waarom

In de herfst zijn de Ardennen op hun mooist en kunt u er proeven van seizoensgebonden ingrediënten zoals paddenstoelen en wild.

Vakantieverblijf

Authentieke berghut met een vogelnest als slaapplaats.

Overnachten als een vogel in een warm en veilig nestje met zicht op de omringende natuur, dat was wat de eigenaar voor ogen had toen hij de chalet ontwierp.

Het resultaat is een knusse vakantiewoning bestaande uit één ruimte waarin het woongedeelte, de volledig ingerichte keuken en badkamer met houten badkuip een harmonieus geheel vormen.

Aan het houten skelet van de berghut hangt het pronkstuk van de woning: een van hazelaartakken gevlochten, romantisch slaapnestje met zicht op de open haard er net onder. Niet voor niets werden hier al heel wat huwelijksaanzoeken gedaan.

De woning ligt rustig in de Ardense bossen nabij de Ourthe, maar niet volledig afgesloten van de bewoonde wereld. U bereikt ze via een wandelpad dat eerst over een camping loopt, maar die ziet u niet vanuit de berghut.

U vindt er onder andere een Italiaanse koffiemachine, vruchtenpers en broodrooster. Buiten is er een fijne veranda. (MS)

De houten chalet is geschikt voor twee personen en kan geboekt worden voor een weekend, midweek, week of langer. Voor een weekend betaalt u naargelang het seizoen vanaf 229 euro.

Info: Ardennes Etappe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content