Skigebieden openen eerder

© Reiteralm Bergbahnen

Afgelopen weekend heeft de winter zijn intrede gedaan in de Alpen. Er viel in het noordwesten van de Alpen tot 150 cm verse sneeuw. Door deze winterinval hebben diverse skigebieden besloten hun liften eerder – al vanaf dit weekend – te laten draaien.

Vorig jaar was de situatie in de Alpen aan het begin van het skiseizoen heel anders. Tijdens de eerste week van de kerstvakantie waren veel skigebieden door gebrek aan sneeuw niet of slechts beperkt geopend. De huidige sneeuwval belooft veel goeds voor de kerstvakantie die over ruim drie weken begint. Voor komend weekend wordt er wederom een meter sneeuw voorspeld. Reden voor skigebieden om dit jaar vervroegd te openen. Snowplaza.nl maakte een overzicht.

Vroege seizoensopening

In de Zwitserse en Franse Alpen viel tot nu toe de meeste sneeuw. Hier openen de skigebieden van Verbier, Andermatt, Engelberg en Val Thorens dit weekend de eerste liften.

Skigebieden openen eerder
© Tourismusverband Obertauern

In Oostenrijk viel minder sneeuw, maar waren de temperaturen laag genoeg om voldoende kunstsneeuw te produceren. Hierdoor openen de skigebieden Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Schladming ook dit weekend al de eerste pistes en liften, wat eerder is dan gepland.

De skigebieden van Ischgl en Obertauern hadden hun opening al gepland staan voor aanstaand weekend, en ook zij zijn bijzonder tevreden met de huidige sneeuwcondities.

Pistes bij Winterberg openen zaterdag

Dichter bij huis, in Duitsland, is gisteren het eerste skigebied geopend: Grasgehren in het Zuid-Duitse Obermaiselstein. Zelfs in het Sauerland, in het skigebied Ruhrquelle bij Winterberg, kunnen liefhebbers vanaf zaterdag de ski’s al onder klikken. In Feldberg in het Zwarte Woud worden op vrijdag mogelijk de liften geopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content