Ryanair vliegt onder meer met de geplaagde Boeing 737 MAX, die sinds twee dodelijke crashes aan de grond moet blijven. De luchtvaartmaatschappij zal het vliegtuigtype blijven gebruiken, maar weet nog niet wanneer de toestellen opnieuw de lucht in mogen. Mogelijk zal dat pas in december zijn. Voor het winterseizoen, dat in de luchtvaartsector in november van start gaat, zal Ryanair dus snoeien in zijn aanbod. Sommige basissen zullen gesloten worden, klinkt het bij de lagekostenmaatschappij. Waar precies, maakt nog deel uit van onderhandelingen met luchthavens. Daarbij wordt in de eerste plaats gekeken naar verlieslatende of slecht presterende basissen. Ryanair gaat hierover ook gesprekken starten met de vakbonden.

Voor het zomerseizoen rekent de Ierse luchtvaartmaatschappij op 30 nieuwe toestellen, in plaats van de voorziene 58. De groei zal dus kleiner uitvallen dan verwacht: 3 procent in plaats van 7 procent. Voor de periode tot maart 2021, rekent Ryanair op 157 miljoen passagiers. Dat zijn er 5 miljoen minder dan gepland.

Ryanair vliegt onder meer met de geplaagde Boeing 737 MAX, die sinds twee dodelijke crashes aan de grond moet blijven. De luchtvaartmaatschappij zal het vliegtuigtype blijven gebruiken, maar weet nog niet wanneer de toestellen opnieuw de lucht in mogen. Mogelijk zal dat pas in december zijn. Voor het winterseizoen, dat in de luchtvaartsector in november van start gaat, zal Ryanair dus snoeien in zijn aanbod. Sommige basissen zullen gesloten worden, klinkt het bij de lagekostenmaatschappij. Waar precies, maakt nog deel uit van onderhandelingen met luchthavens. Daarbij wordt in de eerste plaats gekeken naar verlieslatende of slecht presterende basissen. Ryanair gaat hierover ook gesprekken starten met de vakbonden. Voor het zomerseizoen rekent de Ierse luchtvaartmaatschappij op 30 nieuwe toestellen, in plaats van de voorziene 58. De groei zal dus kleiner uitvallen dan verwacht: 3 procent in plaats van 7 procent. Voor de periode tot maart 2021, rekent Ryanair op 157 miljoen passagiers. Dat zijn er 5 miljoen minder dan gepland.