Ryanair snoeit in winteraanbod

. © Belga

Door problemen met de Boeing 737 MAX en de trage levering van nieuwe toestellen, gaat Ryanair snoeien in zijn winterprogramma. In Europa zouden sommige basissen zelfs gesloten worden, al is nog niet bekend waar. Voor volgende zomer zal het aanbod van Ryanair minder groeien dan verwacht.

Ryanair vliegt onder meer met de geplaagde Boeing 737 MAX, die sinds twee dodelijke crashes aan de grond moet blijven. De luchtvaartmaatschappij zal het vliegtuigtype blijven gebruiken, maar weet nog niet wanneer de toestellen opnieuw de lucht in mogen. Mogelijk zal dat pas in december zijn. Voor het winterseizoen, dat in de luchtvaartsector in november van start gaat, zal Ryanair dus snoeien in zijn aanbod. Sommige basissen zullen gesloten worden, klinkt het bij de lagekostenmaatschappij. Waar precies, maakt nog deel uit van onderhandelingen met luchthavens. Daarbij wordt in de eerste plaats gekeken naar verlieslatende of slecht presterende basissen. Ryanair gaat hierover ook gesprekken starten met de vakbonden.

Voor het zomerseizoen rekent de Ierse luchtvaartmaatschappij op 30 nieuwe toestellen, in plaats van de voorziene 58. De groei zal dus kleiner uitvallen dan verwacht: 3 procent in plaats van 7 procent. Voor de periode tot maart 2021, rekent Ryanair op 157 miljoen passagiers. Dat zijn er 5 miljoen minder dan gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content