Ryanair schrapt routes van en naar Boedapest

© Belga

Vanaf 10 januari zal Ryanair minder vliegen van en naar Boedapest.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat vanaf 10 januari minder vliegen van en naar Boedapest, uit onvrede met het beleid van de luchthaven.

Volgens de Ierse maatschappij zullen tot 800 banen sneuvelen. Tien routes verdwijnen, en er zal minder gevlogen worden op negen van de twintig overblijvende routes. De verbinding met Charleroi is in dat laatste geval. Ryanair klaagt dat de belangrijkste Hongaarse luchthaven, uitgebaat door het Duitse Hochtief, “de kosten verhoogde, weigerde efficiënte faciliteiten te leveren en niet in staat was een competitieve kostenbasis te bieden voor toekomstige groei door Ryanair”.

De Ierse prijsvechter heeft nu vijf vliegtuigen gestationeerd in Boedapest. Daar blijven er drie van over. De andere twee worden vanaf januari elders in Europa ingezet. Vorig jaar verwerkte de luchthaven ruim 8,9 miljoen passagiers. Volgens Ryanair zal de luchthaven nu 800.000 passagiers per jaar verliezen.

Toch kan de maatregel nog ongedaan gemaakt worden, klinkt het, “als een competitief kostenaanbod en efficiënte voorzieningen beschikbaar worden in Boedapest”. De route tussen Boedapest en Charleroi blijft bestaan, maar Ryanair zegt dat er wel minder vaak gevlogen zal worden. Het aantal wekelijkse vluchten zal verminderen van 26 naar 20. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content