Romeins festival op de Floriade

Een Romeins legioen met gladiatoren, paarden en hoornblazers geeft acte de présence en een heuse Ballista (superkatapult) zal worden ingezet.

Romeinen en bewoners uit de IJzertijd beelden het leven van alledag uit en beoefenen oude ambachten. Er is een speerwerpbaan uit de IJzertijd, het ensemble Aeide Mousa speelt Romeinse muziek en bezoekers kunnen deelnemen aan een schervenworkshop. Dat alles vervat in spectaculaire shows, demonstraties en workshops waar bezoekers aan mee kunnen doen.

Reis door de tijd Het weekend van 21 april is het eerste in de reeks van drie historische festivals. Tijdens deze weekenden laten acteurs het verleden tot leven komen. De festivals zijn onderdeel van het cultuurhistorisch Floriadeprogramma Tijdreis.

Tijdreis brengt de geschiedenis van het archeologisch waardevolle gebied rond Venlo op indrukwekkende wijze aan de oppervlakte.

Naast de Historische festivals bestaat het cultuurhistorische programma uit de Roots Time Travel Experience, een spektakel dat als een tijdmachine door de geschiedenis raast, en de spannende wandelroute Expeditie Archeo, waarbij historische locaties op bijzondere wijze gaan leven.

Het tweede Historische Festival vindt plaats op 19 en 20 mei en staat in het teken van de Middeleeuwen. Het derde en laatste festival is op 18 en 19 augustus. Dan wordt de Napoleontische tijd nagebootst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content