Restauratie van het Colosseum gaat van start

© Reuters

De restauratiewerken aan het erg verweerde en vervuilde Colosseum in Rome kunnen eindelijk beginnen.

De restauratiewerken aan het erg verweerde en vervuilde Colosseum in Rome kunnen eindelijk beginnen.

“Sinds 73 jaar is het Colosseum niet meer grondig gerestaureerd”, verklaart de burgemeester van Rome Gianni Alemanno. In de komende jaren zal op verschillende bouwwerven gelijktijdig gewerkt worden. De jaarlijkse stroom van circa vijf miljoen bezoekers per jaar hoeft daarom nauwelijks beperkt te worden.

De buitengevel, de wandelgangen en het ondergrondse deel van het Colosseum worden onder handen genomen en de verlichting en infrastructuur worden gemoderniseerd.

Schoenenreclame op het amfitheater

Mode- en schoenontwerper Diego Della Valle (Tod’s) stelt 25 miljoen euro beschikbaar voor de werken aan het aangetaste Romeinse monument. Daarvoor mag hij met zijn bedrijfslogo 15 jaar lang reclame maken aan het amfitheater.

Het bijna een jaar geleden voorgestelde restauratieproject kon vooral wegens juridische geschillen om het sponsorcontract met Della Valle niet eerder beginnen. Een verbruikersorganisatie miste in het akkoord legaliteit en transparantie, maar kreeg geen gelijk van de rechter.

Della Valle, de enige geldschieter, had zelfs gedreigd uit het project te stappen, wat de Italiaanse hoofdstad, die tegen een torenhoge schuldenlast aankijkt, in grote problemen gebracht zou hebben. De burgemeester noemt het begin van de restauratiewerken daarom een “zege voor Rome en de cultuur”. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content