Proeven van het boerenleven

Tiefentalhof is de ideale plek om u onder te dompelen in de traditie van het törggelen, omdat het naast een vakantieboerderij ook een werkend agrarisch bedrijf is.

Waar

Taisten / Tesido in Zuid-Tirol, in het noorden van Italië.

Waarom

Törggelen, vanaf 27 september tot en met begin november, een eeuwenoude traditie waarbij de nieuwe wijn geproefd wordt. Boerencafés serveren gerechten uit de streek met daarbij een glas zelfgeproduceerde wijn. Ook zijn er overal in de regio culinaire markten, eetfestivals en culinaire evenementen, zoals kastanjefestivals, rieslingdagen en törggelen-excursies.

Vakantieverblijf

Tiefentalhof is de ideale plek om u onder te dompelen in de traditie van het törggelen, omdat het naast een vakantieboerderij ook een werkend agrarisch bedrijf is. U kunt meekijken hoe de koeien gemolken en verzorgd worden, hoe boter op de traditionele manier gemaakt wordt, en iedere ochtend kunt u tijdens het ontbijt proeven van gezonde lekkernijen die in Zuid-Tirol bereid worden van de verse producten uit de regio.

Tiefentalhof ligt op een rustige berghelling boven het dorpje Taisten / Tesido, en biedt een ongeëvenaard uitzicht op de Dolomieten, de bergketen die zo mooi is dat ze in 2009 werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Vanuit uw appartement loopt u zo de bergweiden op of het bos in, waar u naar paddenstoelen kunt zoeken en geregeld hertjes tegenkomt.

Maar ook binnen in de vier appartementen is het uitzonderlijk aangenaam toeven. De eigenaars kwamen op het idee om het verweerde hout van een oude schuur te gebruiken voor de betimmering en de inrichting. Het resultaat is uiterst knus en karaktervol.

De vier appartementen zijn allemaal geschikt voor twee tot zes personen. Ze hebben twee ruime slaapkamers, een woonkamer met open keuken, een groot balkon en een goed geoutilleerde badkamer.

Afhankelijk van het seizoen zijn ze te huur voor 55 tot 125 euro per nacht op basis van twee personen. Extra personen betalen 16 euro per nacht, kinderen tot en met tien jaar 9 euro. De herfst geldt als laagseizoen. Ontbijt is niet in de prijs inbegrepen, maar wordt op verzoek bereid en is zeker aan te raden. Ook kunt u iedere dag vers brood van een biologische bakker bij uw appartement laten bezorgen.

Een verblijf in Tiefentalhof is overigens ook perfect mogelijk in de winter, omdat het vlak bij het bekende wintersportgebied Kronplatz ligt. Tiefentalhof is aangesloten bij de Rode Haan, een organisatie van vakantieboerderijen in Zuid-Tirol. (MS)

Adressen

Tiefentalhof, Riva di Sotto 15, I-39035, Monguelfo-Tesido,

Telefoon: 0039 474 950 163,

E-mail: tiefentalhof@gmail.com

Vakantieboerderijen Rode Haan

Toeristische dienst Zuid-Tirol

Wintersportgebied Kronplatz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content