Overnachten bij het bos

Hotel L’Ancien Hôpital ligt midden in het centrum van Saint-Hubert en wordt door een Vlaams koppel gerund.

Waar

Saint-Hubert.

Waarom

Het Sint-Hubertusfeest op maandag 3 november, ter ere van de patroonheilige van de jacht. Met een ambachtelijke markt, optredens van folkloristische groepen, bijeenkomst van jagers, jachthoornblazers, vaandeldragers en honden, een plechtige hoogmis en wijding van de dieren.

B&B

L’Ancien Hôpital

Deze plek ligt midden in het centrum van Saint-Hubert en wordt door een Vlaams koppel gerund. Ze transformeerden het uit de zeventiende eeuw daterende voormalige ziekenhuis in een klein hotel met zes knusse kamers, waaronder de romantische, uit twee verdiepingen bestaande Kapelkamer.

Het is een heerlijke plaats om tot rust te komen na een wandeling in de bossen. Eerst kunt u bij de open haard met een aperitief in de hand op temperatuur komen, en vervolgens genieten van een heerlijk diner in het restaurant.

De gerechten variëren met de seizoenen, maar worden altijd bereid met biologische groenten uit de eigen moestuin. Het restaurant veroverde een plekje in de gezaghebbende Michelin, en werd al besproken in het bekende Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveller.

Voor ieder seizoen biedt het hotel leuke en telkens wisselende arrangementen. Zo is er het winterarrangement, dat bestaat uit drie overnachtingen met ontbijt en drie driegangendiners plus een jeepsafari op zoek naar herten, everzwijnen en ander wild, onder de deskundige leiding van een jachtopzichter.

Per persoon betaalt u hiervoor, afhankelijk van de kamer, 225 tot 290 euro. Voor enkel een overnachting met ontbijt betaalt u tussen de 65 en 145 euro per kamer. (MS)

L’Ancien Hôpital, Rue de la fontaine 23, 6870 Saint-Hubert, 061 41 6 9 65, info@ancienhopital.be, www.ancienhopital.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content