Ook Franse skigebieden blijven dicht tot eind van het seizoen

De skigebieden zullen dit seizoen niet meer opnieuw openen © Getty

De Franse skigebieden moeten tegen zondagavond volledig dicht zijn in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat besliste de premier Edouard Philippe. De skigebieden zullen dit seizoen niet meer opnieuw openen, zo meldt ook Domaines Skiables de France, de vakbond van skiliftoperatoren.

De sluiting van de skigebieden is een van de maatregelen die in de nacht van zaterdag op zondag van kracht gingen. Onder meer cafés, restaurants, bioscopen en nachtclubs blijven gesloten. Er is aan skigebieden gevraagd om dat voorbeeld te volgen. Sommige gebieden zijn al toe en andere zullen zondag in de loop van de dag volgen. Ze hebben daarvoor de toestemming van de autoriteiten. De bedoeling is om het vertrek van de vakantiegangers zo vlot mogelijk te laten verlopen. De skigebieden blijven bovendien dicht tot het eind van het seizoen, zo meldt Domaines Skiables de France. ‘Het skiseizoen eindigt vandaag’, luidt de verklaring.

‘We moeten de ernst van de situatie onder ogen zien.’ Club Med, de Franse uitbater van vakantiedorpen, besliste al om zijn locaties in de Franse Alpen te sluiten tot het einde van het seizoen. Zaterdag zijn in Frankrijk 830 nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. In totaal gaat het om 4.500 besmettingen. In het land kwamen al 91 mensen om. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content