Nu ontdekken: puur Litouwen

Litouwen: het is wellicht niet de eerste vakantiebestemming of citytrip die in je opkomt. En dat is nu juist de kracht van de bestemming. Litouwen is puur, staat voor haar eigen cultuur en identiteit en heeft de bezoeker veel te bieden. Van uitgestrekte bossen en de prachtige Oostzeekust tot het gezellige centrum van de hoofdstad Vilnius en de culturele hoogtepunten van Kaunas. Overigens is Litouwen lid van de Europese Unie en kun je er ‘gewoon’ in euro’s betalen. In 2018 viert Litouwen overigens 100 jaar herstel van onafhankelijkheid.

Familievakantie en citytrip

Litouwen is de zuidelijkste van de drie Baltische Staten, gelegen op zo’n 1.600 kilometer van België. De hoofdstad Vilnius is overigens prima bereikbaar per vliegtuig, wat het een ideale bestemming voor een citytrip maakt.

Nu ontdekken: puur Litouwen

Het land is ruim tweemaal zo groot als België, maar heeft slechts ca. 3 miljoen inwoners: je kunt er dan ook heerlijk reizen door uitgestrekte landschappen. Vooral in het voorjaar, de zomer en het vroege najaar is Litouwen een heerlijke bestemming: bijvoorbeeld voor families die een rustige vakantie in de natuur verkiezen boven de drukte op bekendere bestemmingen.

Vooral in het voorjaar, de zomer en het vroege najaar is Litouwen een heerlijke bestemming.

Accommodaties zijn er in alle soorten en prijzen en het prijspeil is voor onze begrippen laag. Strand? Geen probleem: de 100 kilometer lange kuststrook aan de Oostzee is zelfs voor een groot deel UNESCO-werelderfgoed.

Nu ontdekken: puur Litouwen

Teveel om op te noemen

Wat te doen op een vakantie in Litouwen? Rondrijden en genieten van de uitgestrekte akkers en honderden meren, wandelen in de uitgestrekte bossen van de 5 nationale parken, fietsen door de eindeloos glooiende heuvels, relaxen op de Koerse Schoorwal aan de Oostzeekust, genieten van wellness en natuurlijke bronnen in Druskininkai, meer dan 100 kerken in Vilnius bewonderen, genieten van kunst en cultuur in Kaunas, het verhaal achter barnsteen ontdekken, het sprookjesachtige kasteel van Trakai bezoeken, genieten van de sfeer op een lokaal terrasje… Het is een eindeloze lijst aan mogelijkheden. Maar Litouwen bezoek je toch vooral om haar puurheid. Het is een heerlijke bestemming om te ontdekken!

Nu ontdekken: puur Litouwen