Nieuwe kustwandelroute in Sydney belooft één van de meest spectaculaire in de wereld te worden

Wide-angle view of Bondi Beach, New South Wales, Australia © Getty Images/iStockphoto

Een nieuwe tachtig kilometer lange wandelroute zal de twee populaire surfstranden Bondi en Manly Beach in Sydney met elkaar verbinden. Een ‘must-do’ voor wandelaars uit de hele wereld.

Binnenkort zal je vanuit het beroemde surfstrand Bondi Beach in het zuiden van Sydney naar het andere geliefde surfstrand Manly Beach in het noorden van de stad kunnen wandelen. De route Manly to Bondi is nog niet volledig gerealiseerd, maar wordt nu al ‘one of the world’s greatest urban walks’ genoemd.

Onderweg kan je genieten van schitterende vergezichten en passeer je enkele van de meest iconische bezienswaardigheden in het land.

Zo kom je door Sydney Harbour, algemeen erkend als de mooiste natuurlijke haven in de wereld, passeer je de Sydney Opera en Harbour Bridge.

Sydney Opera House
Sydney Opera House © Getty Images/iStockphoto

Ook belangrijke historische punten maken deel uit van de route. Zo kan je bij Grotto Point schilderingen van Aboriginals bekijken en zie je bij Camp Cove waar kapitein Arthur Philip in 1788 voor het eerst voet aan wal zette. Een ander iconisch punt in Sydney is Macquarie’s Chair, een grote stoel die in 1810 door gevangenen in steen werd uitgehouwen.

Mrs Macquarie's Chair
Mrs Macquarie’s Chair © Getty Images/iStockphoto

Grote delen van de route bestaan al, maar ze vormen nog niet één geheel. Dat is makkelijk te realiseren omdat de volledige wandeling zich zal bevinden op openbaar land. Het idee komt van de twee verwoede wandelaars John Faulkner (de vroegere minister van defensie) en Lachlan Harris (woordvoerder van de voormalige minister-president Kevin Rudd). Ze wisten alle betrokkenen enthousiast te krijgen voor het plan.

Manly Beach
Manly Beach© Getty Images

Ze willen de route gaan markeren en voorzien van informatieborden met historische en culturele achtergrondinformatie. John Faulkner is er alvast van overtuigd dat de wandelroute een succes gaat worden: ‘Het zal een onvergetelijke ervaring zijn en ik ben ervan overtuigd dat het een must-do wordt voor wandelaars uit de hele wereld’.

Cremorne Point Lighthouse
Cremorne Point Lighthouse © Getty Images/iStockphoto
Malabar
Malabar © Getty Images/iStockphoto
The South Head Hornby Lighthouse
The South Head Hornby Lighthouse © Getty Images/iStockphoto
Nieuwe kustwandelroute in Sydney belooft één van de meest spectaculaire in de wereld te worden
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content