Nieuwe Intercity trein naar Amsterdam Airport Schiphol

© iStockphoto

Het wordt vanaf 14 december nog makkelijker om op een snelle en comfortabele manier naar de luchthaven van Schiphol te reizen want vanaf dan rijdt er 16 maal per dag vanuit Brussel Zuid een intercity naar Amsterdam met een stop in het station Schiphol dat pal onder de luchthaven ligt.

Vanuit Amsterdam Airport Schiphol vertrekken meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen naar in totaal 323 directe bestemmingen wereldwijd.

De luchthaven wordt vanaf 14 december nog beter bereikbaar door het inzetten van 16 intercity treinen per dag. De trein vertrekt in Brussel-Zuid telkens om 45 minuten na het uur, van 5u45 tot 20u45.

Het is ook mogelijk om op te stappen in Mechelen en Antwerpen – Centraal. De reis duurt 3 uur met vertrek in Brussel Zuid en 2 uur met vertrek in Antwerpen – Centraal.

De nieuwe intercity treinen zijn geen vervanging voor de Thalys want deze sneltrein blijft verder opereren met 12 verbindingen per dag. De Thalys vertrekt 8 minuten vóór het uur uit Brussel Zuid, tussen 6 u en 21 u. De reistijd uit Brussel Zuid bedraagt 1u32minuten, uit Antwerpen Centraal 1 uur.

Vanuit België is de trein het snelste transportmiddel naar Schiphol. Het station ligt pal onder de luchthaven. Op het perron vindt u gratis bagagewagentjes en komt u gemakkelijk in de vertrek- en aankomsthal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content