Nieuw wetenschaps- en Avonturenpark in Oostende geopend

Het nieuwe wetenschaps- en avonturenpark Explorado in Oostende heeft de deuren voor het grote publiek geopend.

Explorado is gehuisvest in de oude gebouwen van Earth Explorer, dat een gelijklopende doelstelling had: kinderen op een leuke manier informeren over wetenschap. De Duitse groep Explorado investeerde een miljoen euro in de vernieuwing van hun Vlaamse vestiging. Explorado mikt op jaarbasis op 80.000 à 100.000 bezoekers.

Toen Earth Explorer ongeveer een jaar geleden een stille dood stierf, rezen al snel plannen vanuit Explorado, dat al twee soortgelijke centra heeft in Duitsland, om verder te bouwen op de activiteiten van het belevingspark.

“Een doorstart mag je het niet noemen”, aldus marketingmanager Carine Casteleyn. “We hebben wel families en scholen aangesproken om te weten wat moest behouden blijven in de vernieuwing, maar het is de bedoeling te evolueren en ons eigen verhaal te brengen.”

Wetenschap is leuk

Explorado is een belevingscentrum waar kinderen op een leuke manier in aanraking komen met wetenschap. Ze doen dat door spectaculaire attracties, tal van doe-activiteiten en zogenaamde CleverLabs, workshops aangepast aan de actualiteit.

“We mikken vooral op families met kinderen en scholen maar uiteraard ook op toeristen. Onze tijdelijke tentoonstelling rond voetbal moet alvast bezoekers prikkelen”, aldus Casteleyn.

Met Explorado krijgt Oostende een nieuwe “all-weather”-attractie. “Maar we gaan ook naar buiten. Vanaf de zomer breiden we uit met een bouwwerf, de Kids Construction Site, waar kinderen in contact kunnen komen met allerlei materialen en machines en zelfs een diploma kunnen halen. Het aspect edutainment is veel sterker geïntegreerd in vergelijking met het oude Earth Explorer”, meent Casteleyn. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content