Museumnacht in Brussel is op 2 maart

Op zaterdag 2 maart vindt de zesde editie van “Museum Night Fever” plaats.

Op zaterdag 2 maart vindt de zesde editie van “Museum Night Fever” plaats.

Tijdens de nacht van de Brusselse musea kunnen liefhebbers 23 musea bezoeken voor een mix van rondleidingen, concerten en workshops met als afsluiter een afterparty in de Brussels Event Brewery.

Zowel grote namen zoals Bozar en het Jubelparkmuseum als minder bekende plekken zoals het Museum voor Fantastische Kunst kunnen worden bezocht tijdens Museum Night Fever.

Drie musea nemen voor het eerst deel. Dit jaar kunnen namelijk ook het Museum voor Letteren en Manuscripten, het Parlamentarium en CINEMATEK bezocht worden tijdens de nacht van de Brusselse musea.

Afterparty

De activiteiten tijdens Museum Night Fever worden samengesteld door 500 jongeren in samenwerking met onder meer musea en kunstopleidingen. De meeste rondleidingen worden verzorgd door studentengidsen. Meer dan 70 procent van het jaarlijks publiek is tussen 18 en 35 jaar jong.

Alle deelnemende musea zijn doorlopend open van 19 tot 1 uur. De museumnacht wordt afgesloten met een afterparty in de Brussels Event Brewery, de voormalige bottelarij van brouwerij Belle-Vue. De hele nacht zijn er ook live concerten op zes verschillende podia.

Pendelbussen van de MIVB zullen de hele avond tussen de verschillende musea rijden. Er rijden twee shuttles rond die om de tien minuten vertrekken aan Koningsplein, Wiels en Jubelpark. De shuttlebus is in het ticket inbegrepen.

Een ticket in voorverkoop kost 8 euro. Wie ook naar de afterparty wil, betaalt in totaal 13 euro. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content