Museum in New York over 9/11 opent op 21 mei

© AFP

In New York opent het museum gewijd aan de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 op 21 mei zijn deuren.

Dat heeft Joe Daniels, voorzitter van het National 9/11 Memorial and Museum, aangekondigd.

In het museum is er plaats voor twee vaste tentoonstellingen. De ene tentoonstelling, “In Memoriam”, brengt een ode aan de 2.977 doden.

De tweede, “Historica”, focust op de aanslagen en wat Osama bin Laden bracht tot zijn gruweldaad. Er zijn tal van persoonlijke spullen van de slachtoffers te zien, net als foto’s, video- en audiomateriaal en stukken van gebouwen.

Stoffelijke resten
Volgens CNN komen er ook stoffelijke resten van de slachtoffers van de aanslagen in het museum terecht. Het zou gaan om 8.000 ongeïdentificeerde resten, die een plek krijgen in een aparte ruimte. Daar kunnen alleen nabestaanden en wetenschappers bij.

Het museum staat op de plaats waar tot 11 september 2001 de twee torens van het World Trade Center stonden. Het museum zou eigenlijk in 2011 opengaan, tien jaar nadat kapers twee vliegtuigen in de twee torens boorden. Maar de bouw van het museum liep vertraging op.

Van 15 tot 20 mei vinden vijf herdenkingsdagen plaats, vooral bestemd voor gezagdragers, familie van de slachtoffers, inwoners en overlevenden. En op 21 mei opent het museum zijn deuren voor het grote publiek.

De toegangsprijs bedraagt 24 dollar (17 euro). Nabestaanden mogen gratis binnen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content