Luchthaven La Palma opnieuw gesloten door aswolk

Vulkaan barst uit op Canarisch eiland La Palma.

De luchthaven van het Spaanse eiland La Palma is donderdagochtend opnieuw gesloten vanwege een aswolk veroorzaakt door de uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja. Dat heeft de uitbater van de Spaanse luchthaven Aena gemeld.

“De luchthaven is momenteel niet meer operationeel”, aldus een woordvoerder van Aena, die toevoegt dat de assen opgekuist moeten worden op de landingsbanen. Het gaat om de tweede sluiting van de luchthaven sinds de vulkaan op 19 september uitbarstte. Luchtvaartmaatschappij Binter heeft woensdagavond al haar vluchten van en naar La Palma afgelast, tot er weer op een veilige manier gevlogen kan worden.

En ook Canaryfly kondigde op Twitter aan niet meer naar het Canarische eiland te vliegen. De vluchten van en naar La Palma werden op 25 september al kort onderbroken door de verslechterende omstandigheden door de vulkaauitbarsting. Ze waren sindsdien geleidelijk aan hernomen.

De uitbarsting van de Cumbre Vieja veroorzaakte al enorme schade op het eilandje met 85.000 inwoners. Niemand raakte gewond, maar meer dan 6.000 mensen moesten wel hun woningen verlaten. Meer dan 1.000 gebouwen zijn vernield door de lava.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content