Louis Vuitton Travel Books Edinburg en The Arctic

Geen reisgidsjes in de gebruikelijke zin van het woord, wel originele en artistieke boeken die u een stad of landschap heel anders doen zien.

En wel door de ogen van een kunstenaar die onbekend terrein betreedt. Louis Vuitton vroeg voor ieder boek een internationaal gerenommeerd artiest om een plek te bezoeken. Die kunstenaars bekijken de plaats op een frisse en onbevooroordeelde manier en leggen hun indrukken op hun eigen manier vast. Dat kan zijn in de vorm van tekeningen, schetsen, collages, schilderijen….

Floc’h, de Franse striptekenaar en groot bewonderaar van alles wat Brits is, maakte de illustraties voor het Travel Book Edinburgh in zijn herkenbare klarelijnstijl.

Louis Vuitton Travel Books Edinburg en The Arctic
© Louis Vuitton

De Ierse kunstenaar Blaise Drummond trok naar de Noordpool en maakte er dromerige en gevoelige schetsen van de ongerepte schoonheid die hij daar aantrof.

De eerste boeken in de Travel Books-reeks werden uitgebracht in 2013. Ieder boek telt 100 tot 150 exclusieve schetsen met teksten in het Engels en Frans. Tot nu toe verschenen in de serie The Arctic, Edinburgh, Easter Island, London, New York City, Paris, Venice en Vietnam. Binnenkort komen daar nog Hawaii, Mexico, Prague, South Africa en Paris bij.

De boeken zijn te koop in de winkels van Louis Vuitton of online via www.louisvuitton.com voor 45 euro. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content