Kopenhagen

Het gezellige Kopenhagen is de perfecte stad om met kinderen te bezoeken. De moderne havenstad telt ruime parken waar ’s zomers talrijke kindvriendelijk activiteiten worden georganiseerd en het beroemde amusementspark Tivoli. Bovendien is de fietser er de koning! Maar in Kopenhagen vindt u ook de langste winkelwandelstraat van Europa en een bruisend uitgaansleven.

Het gezellige Kopenhagen is de perfecte stad om met de kids te bezoeken. De moderne havenstad telt ruime parken waar ’s zomers talrijke kindvriendelijk activiteiten worden georganiseerd, allerlei musea en het beroemde amusementspark Tivoli. Bovendien is de fietser er de koning! Maar in Kopenhagen vind je ook de langste winkelwandelstraat van Europa en een bruisend uitgaansleven. Kortom, iedereen komt aan zijn trekken in Kopenhagen.

De belangrijkste toeristische trekpleister én de ‘place to be’ in Kopenhagen is Nyhavn, een kort, 17de eeuws kanaal waar enkele zeilschepen liggen die eigendom zijn van het Nationalmuseum. De autovrije kade is een perfecte locatie om ’s middags een terrasje te doen of ’s avonds iets te gaan eten in de vele restaurantjes die gehuisvest zijn in de statige koopmanswoningen. De bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen woonde er zowel aan de ‘keurige’ zijde (op nummer 18 en 20) als op de ‘zonnige’ zijde (in het nummer 67).

Wie zijn geld op een andere manier wil laten rollen, kan dat doen in de 2 km lange Strøget, de langste verkeersvrije en een van de bekendste winkelstraten van Europa met zowel de goedkopere ketens als de duurdere boetieks. Voor kunst- en antiekzaken moet je vanaf Højbro Plads de parallelle Straedet nemen.

Midden in de stad ligt het koninklijk paleis Amalienborg. Rond het centrale plein werden in de 18de eeuw vier immense rococopanden opgetrokken, die elk een aparte functie hebben. Eén deel wordt nog altijd bewoond door de koninklijke familie. Wanneer de koningin in Amalienborg verblijft, vindt hier, net zoals in Londen, om 12 uur een feestelijke aflossing van de wacht plaats. Leuk om eens mee te maken.

Een ware belevenis in kopenhagen is Tivoli, een amusementspark uit 1843 met oude en nieuwe kermisattracties, maar ook een concertzaal, theaters en enkele van de beste restaurants van de stad.

Bijzonder is ook de Vrijstad Christiania. Dat is een semi-onafhankelijke enclave dat werd gesticht in de jaren zeventig door hippies als sociaal experiment.

Kopenhagen kan je natuurlijk niet verlaten zonder de Kleine Zeemeermin te hebben gezien. Hoewel het beeldje meestal kleiner is dan verwacht, oefent het niettemin een ongelofelijke aantrekkingskracht uit op toeristen én helaas ook op vandalen. De kleine zeemeermin werd in het verleden maar liefst drie keer onthoofd en talloze malen met verf beklad. Ook het leven van een sprookjesfiguur kan bijzonder hard zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content