Inpakken en wegwezen: Belgen kunnen vanaf 15 juni opnieuw op reis in Europa

Loirestreek in Frankrijk © belga

Vanaf 15 juni doen de meeste Europese landen hun binnengrenzen weer open. Maar het ziet ernaar uit dat de Belgen nog niet in elk land welkom zijn.

In onze buurlanden zijn we alvast welkom. Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg openen hun grenzen voor Belgen zonder beperkende maatregelen. We kunnen ook naar Italië, Zwitserland en Zweden reizen zonder een negatieve coronatest te moeten voorleggen of een verplichte zelfquarantaine te moeten doorstaan.

Belgen kunnen ook naar Portugal reizen, enkel in de Azoren zullen ze zich moeten laten testen en ook in Griekenland zal dat een verplichting zijn. Er is een groot aantal landen die vragen om veertien dagen in zelfquarantaine te gaan bij binnenkomst van het land: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, IJsland, Slovenië, de Baltische staten en Malta. In Tsjechië en Oostenrijk is er de keuze tussen een test of een zelfquarantaine van twee weken.

Niet welkom

In volgende landen zijn we voorlopig nog niet welkom: Spanje, Kroatië, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Bulgarije, Roemenië en Finland. Voor een reis naar Spanje, een populaire vakantiebestemming onder de Belgen, is het nog even wachten tot 1 juli. Andere landen, zoals Cyprus, laten al een paar landen toe op basis van het risicogehalte, maar daar maakt België geen deel van uit. De Europese Commissie wil de buitengrenzen gradueel heropenen voor derde landen vanaf 1 juli. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content