Oostende activeert aanmeldingssysteem voor stranden

© Getty

De badstad verwacht heel wat volk omwille van de goede weersvoorspellingen vanaf komend weekend.

Net zoals vorig jaar, wordt ook deze zomer het aanmeldingssysteem op de drukste Oostendse stranden geactiveerd. Deze keer wordt het systeem van 17 juli tot en met woensdag 21 juli opgestart. Het systeem is actief op het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand, dus van aan het Zeeheldenplein (Rock Strangers) tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Op de andere stranden is er geen aanmelding nodig. Het systeem moet ervoor zorgen dat badgasten coronaproof naar het strand kunnen met voldoende afstand.

‘Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de nationale feestdag zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken’, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). ‘Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen.’

Iedereen kan vanaf 14 juli gratis aanmelden via de website visitoostende.be, via de balie van Toerisme Oostende of het gratis nummer 0800 62 167. De aanmelding garandeert een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst voor 14.00 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content