Antwerpenaars mogen op verjaardag gratis de Zoo bezoeken

© BelgaImage

Goed nieuws voor oude en nieuwe Antwerpenaren, want de stad geeft haar inwoners een beestig verjaardagscadeautje.

De stad Antwerpen investeert voor 3,25 miljoen euro mee in de uitbouw van de Koningin Elisabethzaal tot het Elisabeth Center Antwerp, een volwaardig congrescentrum. In ruil krijgt elke Antwerpenaar de komende vijf jaar op zijn of haar verjaardag gratis toegang tot de Zoo op vertoon van de identiteitskaart en A-kaart en krijgen nieuwe Antwerpse gezinnen en inwoners die trouwen of wettelijk gaan samenwonen een verwelkomingspakket. Dat staat in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen), eigenaar van zowel de Zoo als de Elisabethzaal.

Toename van congrestoerisme

Het complex aan het Koningin Astridplein sluit aan op de andere historische zalen van de Zoo zoals de Darwinzaal en de Marmeren Zaal en op de dierentuin. Het ontwerp laat toe dat er zowel congressen, concerten, theatervoorstellingen en feestelijkheden zullen kunnen plaatsvinden. De werken zijn momenteel al aan de gang en zouden eind volgend jaar afgerond raken.

Naast de bijdrage van de stad komen de investeringen vooral van de Vlaamse overheid (57,2 miljoen euro) en de KMDA zelf (25 miljoen). Het stadsbestuur verantwoordt zijn investering door te stellen dat het complex het congrestoerisme in Antwerpen een boost zal geven. “We verwachten dat het aantal overnachtingen voor meetingtoerisme jaarlijks met twee procent zal toenemen en dat er, verspreid over vier jaar, 750 extra meetingevenementen zullen worden georganiseerd in Antwerpen”, zegt schepen voor Toerisme Koen Kennis. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content