In brouwerij Belle Vue opent volgend jaar het Millennium Iconoclast Museum of Arts

© Belga

De vroegere brouwerij Belle Vue in Brussel gaat plaats bieden aan het Millennium Iconoclast Museum of Arts (Mima). Het museum zal in maart volgend jaar zijn deuren openen. Het museum mikt op 30.000 bezoekers in het eerste jaar.

Het museum zal acht tentoonstellingsruimtes en een polyvalente zaal omvatten op 1.000 vierkante meter. Er komt een permanente collectie met onder meer 40 werken die door een mecenas worden geschonken.

Het museum wil de kunst vanaf 2000 brengen onder het motto cultuur 2.0 of de internetcultuur. Daarbij spelen muzikale genres zoals punk rock, elektro, hip hop en folk een rol, maar ook grafische kunstuitingen, tatoeage, urban street art en zelfs sporten zoals skateboarding, surfing en extreme sportbeoefening. Vele kunstuitingen komen voort uit de zogenaamde subculturen. Namen die daarbij herhaaldelijk vallen zijn Barry McGee, Parra, Invader, Banksy, Maya Hayuk, Blu of Boris Tellegen.

Naast de vaste collectie zullen er ook elk jaar twee tijdelijke expo’s gehouden worden. Zo is de tentoonstelling “City Lights” gepland voor maart aanstaande met de Amerikaanse kunstenaars Maya Hayuk, Swoon, Momo en het duo Faile. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content