Hoteltip in Barcelona: gezellig paleis

Waar

Barcelona

Waarom

Festes de la Mercé, vier dagen rond 24 september, de publieke feestdag ter ere van de Virgin de la Mercé, de patroonheilige van Barcelona. Het is het grootste feest in de stad met meer dan zeshonderd evenementen : optochten van reuzen, het bouwen van castellers (menselijke torens), het dansen van de Catalaanse kringdans sardana en vuurwerkshows. Alles is gratis.

Hotel

Praktik Rambla Hotel (vernoemd naar Las Ramblas, de altijd levendige straat die vlakbij ligt) maakt deel uit van de nieuwe keten Praktik Hotels. Die keten telt intussen vijf adressen – vier in Barcelona en eentje in Madrid – en heeft als gemeenschappelijk uitgangspunt dat het designhotels zijn op toplocaties, maar wel zeer betaalbaar.

Ieder Praktik Hotel heeft een eigen kenmerk. Praktik Bakery heeft bijvoorbeeld een bakkerij in het hotel opgenomen, Praktik Garden heeft een met planten gedecoreerd terras en in Praktik Vinoteka wordt u verwelkomd met een glas wijn en kunt u deelnemen aan wijnproeverijen.

Praktik Rambla is gevestigd in het schitterende negentiende-eeuwse paleis Casa Climent Arola met mooie historische elementen, zoals hoge plafonds, barokke pilaren en kleurrijke mozaïekvloeren. Die klassieke details gaan hand in hand met een stijlvol design en moderne technologie. Overal in het hotel zijn mooie hoekjes en plekjes te vinden zoals een fijne binnen-plaats en een gezellige lounge- ruimte met gratis koffie en thee.

Het hotel, dat zelf een architecturaal kunstwerk is, biedt architectuurwandelingen aan door Barcelona. Tijdens een wandeling van twee uur neemt een gids u mee langs modernistische landmarks, zoals La Pedrera, Sagrada Familia en Casa Batlló. De gasten betalen daarvoor vijf euro per persoon.

Hotel Praktik Rambla telt 43 kamers waarvan sommige met balkon en allemaal met een eigen badkamer en grote douche. Voor een tweepersoonskamer betaalt u vanaf 89 euro per persoon of met ontbijt vanaf 104 euro. De grotere luxekamers kunt u boeken vanaf 104 euro, inclusief ontbijt vanaf 134 euro.

Praktik Rambla Hotel, Rambla de Catalunya, 27, 08007 Barcelona, Spanje, +34 933 43 66 90

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content