Hotel van kurk

Net buiten het centrum van de Portugese werelderfgoedstad Évora staat een bijzonder hotel: het is volledig gemaakt van kurk.

Het Portugese Alentejo staat niet alleen bekend om de wijn, maar ook om de productie van kurk. Kurk, afkomstig van de kurkeik, wordt al sinds de 17e eeuw gebruikt als wijnflesdop, maar de laatste jaren komen er telkens nieuwe manieren bij om dit natuurproduct te gebruiken: schoenen, tassen, hoedjes, meubelen.

En nu dus ook een hotel, het eerste ter wereld. En waar zou dat beter kunnen liggen dan in de regio waar de meeste kurk ter wereld vandaan komt.

Het staat net buiten het centrum van werelderfgoedstad Évora en werd ontworpen door architect José Carlos Cruz. Omdat het zo’n milieuvriendelijk gebouw is draagt het hotel de naam Ecorkhotel.

De volledige buitenkant bestaat uit kurk en past daardoor perfect in het landschap. Ook in het interieur zijn overal kurkaccenten te vinden.

Het viersterrenhotel telt 56 grote suites van 70 vierkante meter, twee zwembaden, een spa, fitnessruimte, restaurant en een bar. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content