Het ‘Verboden koninkrijk’ in Nepal

Tot voor kort was het voormalige koninkrijk Mustang verboden terrein voor toeristen. En nu is het enkel nog te voet te bereiken. Xplore the Himalaya organiseert een groepstrektocht door dit Verboden Koninkrijk in Nepal.

De zomer is doorgaans niet de beste tijd om een reis naar Nepal te maken. Het regent er dan veel en mist zorgt ervoor dat de bergen van de Himalaya onzichtbaar zijn.

Enkel het voormalige koninkrijk Mustang in het noorden van Nepal heeft geen last van de moesson. En naar die regio organiseert Xplore the Himalaya in juli een groepstrektocht.

Mustang was tot voor kort verboden terrein voor toeristen. Het heeft daardoor zijn authentieke, boeddhistische karakter kunnen behouden en wordt wel ‘Tibet buiten de Tibetaanse grens’ genoemd, omdat de Tibetaanse cultuur er volop aanwezig is.

Mustang is enkel te voet te bereiken. Over een paar jaar zal het toegankelijk zijn via de wegen die momenteel aangelegd worden. Dat is een extra reden om het nog onontdekte Mustang nu te bezoeken.

Tijdens de drie weken durende reis van Xplore the Himalaya trekken deelnemers in een kleine groep door dit fascinerende land met grillige rotswanden, eeuwenoude tempels en kloosters, besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte valleien en her en der kleine dorpjes.

De reis is bedoeld voor geoefende wandelaars, want er wordt gemiddeld 7 uur per dag te voet afgelegd. De bagage wordt gedragen door paarden en lokale sherpa’s begeleiden de groep.

De reis vindt plaats van 13 juli tot 2 augustus en kost 2850 euro. Hierin is alles inbegrepen: de vlucht, maaltijden, trektochten, overnachtingen, de vergunningen en de begeleiding. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content