Grappige en niet grappige nationaliteiten

© Epa

In een wereldwijde peiling zijn de Duitsers verkozen tot het “minst grappige volk” ter wereld. De Nederlanders werden grappiger bevonden dan de Belgen.

De Duitsers zijn verkozen tot het “minst grappige volk” ter wereld, in een wereldwijde peiling waarin Amerikanen als het grappigste volk en de Nederlanders als grappiger dan de Belgen werden gekozen.

30.000 mensen in 15 landen werd gevraagd naar zowel het “grappigste” (“best in staat om mensen aan het lachen te maken”) als het “minst grappige” volk in een peiling van Badoo.com, met 119 miljoen gebruikers het grootste sociale netwerk ter wereld voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

De stemming voor “minst grappige” volk bevestigde de uitspraak van de Amerikaanse schrijver Mark Twain dat “een Duitse grap niets is om te lachen”. De Duitsers wonnen, voor de Russen en de Turken.

“Wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten is één van de eerste dingen die ons opvallen of ze ons aan het lachen maken”, zegt Lloyd Price, marketing directeur van Badoo.

De Spanjaarden werden verkozen tot de grappigste Europeanen, gevolgd door de Italianen, Fransen, Britten en vervolgens de Nederlanders.

De Amerikanen zijn verdiende winnaars van de Badoo-peiling, zegt Price. “Ze hebben zoveel geweldige komedie gemaakt. Zelfs Obama is grappiger dan iedere willekeurige Europeaanse leider.”

Het denkbeeld dat het de Duitsers aan humor ontbreekt, is niet nieuw. Mark Twain gaf dit oordeel over Duitse grappen al meer dan een eeuw geleden.

Het stereotype is waarschijnlijk afkomstig van de Duitse – Pruisische – reputatie voor efficiëntie en rationaliteit, waarvan aangenomen wordt dat het ten koste gaat van humor.

“De Duitsers zijn geweldig in heel veel zaken, zoals het maken van auto’s en het winnen van het Engelse voetbalteam”, voegt Price toe. “Jammer genoeg is het maken van grappen er niet één van.”

Grappigste Nationaliteiten

1. Amerikaans

2. Spaans

3. Italiaans

4. Braziliaans

5. Frans

6. Mexicaans

7. Brits

8. Nederlands

8. Russisch

10. Belgisch

Minst Grappige Nationaliteiten

1. Duits

2. Russisch

3. Turks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content