Getest: heerlijk wellnessen langs de Franse kust in Saint-Malo

‘Of ik zin had om er even tussenuit te knijpen en Les Thermes Marins de Saint-Malo te gaan uittesten?’ Zoiets moeten ze me geen twee keer vragen.

‘Of ik zin had om er even tussenuit te knijpen en Les Thermes Marins de Saint-Malo te gaan uittesten?’ Zoiets moeten ze me geen twee keer vragen. Samen met mijn vriend trok ik eropuit om ons een weekendje in stijl te laten verwennen. Dit is mijn rapport.

Saint-Malo is een havenstadje langs de kust van Bretagne. Het imposante Grand Hôtel des Thermes valt meteen op tussen de andere gebouwen van de rustige kustlijn. Het statige hotelgebouw herbergt dus niet alleen luxueuze kamers, maar ook een waar wellnesslabyrint.

Wanneer we met de auto komen aanrijden, nadat we de laatste kilometers voor een route langs de kustlijn kozen, springt het Grand Hôtel meteen in het oog. De parkeerwachter ontvangt ons als waren we echte celebrities en laat de auto naar de ondergrondse garage rijden. Onze koffers worden op een karretje gehesen en wat later op onze kamer afgeleverd. Aan de hotelreceptie worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we een planning mee waarop al onze verzorgingen en sessies in de thermen staan aangestipt.

Prachtig uitzicht

De ruime hotelkamer mét zicht op zee is meteen een schot in de roos bij mijn lief, hij beeldt zich meteen in om er de volgende ochtend ontbijt te nemen voor het raam. Goed om weten dat dit ook mogelijk is in het hotel. Wie ’s avonds aan de deurklink zijn bestelling achterlaat, krijgt de volgende ochtend op het gewenste uur zijn ontbijt geleverd. Bovendien kan je, als je echt helemaal de healthy kaart wilt trekken, kiezen voor gezonde ontbijtalternatieven met veel fruit en granen.

Het Grand Hôtel telt ook vier restaurants, waaronder eentje met een gastronomische kaart. Wij mochten onze voetjes onder tafel schuiven in het gastronomische Le Cap Horn. Elke avond is er keuze tussen verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Wij dineerden telkens met de ondergaande zon op de achtergrond, dus een ’tien’ voor sfeer en gezelligheid.

Gekneed en ontspannen

Wie ‘Les Thermes Marins’ zegt, die kan natuurlijk niet om de wellnessfaciliteiten heen. Zowel voor mij als voor mijn lief werd een persoonlijke planning uitgestippeld voor de twee dagen dat we er verbleven. Ik moest wat schroom overwinnen om me in badjas in de hotelgangen te begeven, maar na enkele minuten beseften we dat we heus niet alleen waren.

De toegang tot het Parcours Aquatonic, een zwembad in de vorm van een labyrint, is vrij voor elke hotelganger. De jetstreamstralen zorgen er alleszins voor dat je rug helemaal gekneed wordt. Al moet ik passen voor de hevigste douchestralen, ik slaag er amper in om recht te blijven staan.

Onze planning zit goed vol met sportieve sessies waarbij in aparte, kleinere zwembaden door een instructeur of instructrice oefeningen worden geïnstrueerd om ten volle gebruik te kunnen maken van het nut van deze stralen. De inspannende sessies worden afgewisseld met momentjes waarop je kan wegdromen in een privé-bubbelbad.
Algensmurrie

Daarnaast worden we ook volledig ingesmeerd met een warme algensmurrie, we zitten aan de zee natuurlijk. Dit voelt eerst heel erg vreemd aan, maar eens je de indringende geur wat gewoon bent is het zalig. Na de sessie word je volledig afgespoeld en heb je, echt waar, een babyvelletje. Al blijft de algengeur nog even hangen én is een douche met welriekende zeep dus wel aangewezen.

Zowel de eerste als de tweede dag wordt onze dagplanning afgesloten met een doorgedreven massage. De masseuse knijpt en kneedt, eerst erg hard, maar naderhand voel je je in een roes wegzinken. Mijn slaperige oogjes na de sessie verraden dat ze in haar opzet geslaagd is.

Anti-aging

Als toemaatje mag ik ook nog even proeven van een andere faciliteit van Les Thermes Marins, het beautycentrum. Er werd voor mij een anti-aging sessie voorzien, maar wanneer de schoonheidsspecialiste mij spot verzekert ze me lachend dat het om de basisversie zal gaan. Ze smeert maskertjes, masseert mijn gezicht én geeft me ondertussen nog talrijke tips om mijn gezicht goed te hydrateren. De sessie, die anderhalf uur duurde, vliegt voorbij.

Mooie omgeving

Een weekend verblijven in een hotel met zicht op zee en geen frisse neus halen zou echt zonde zijn. We maakten een wandeling langs de rustige dijk van Saint-Malo. Geen platgecommercialiseerde kustlijn, maar eentje waar het leuk toeven is. Saint-Malo heeft een leuk stadscentrum, in een uurtje heb je alles zowat gezien.

Een tip die ik je kan meegeven is een bezoekje aan de Mont Saint-Michel, het mooie rotsachtige schiereiland vlak voor de kust. Reken een uurtje rijden met de auto vanaf Saint-Malo. Wij slaagden er omwille van onze volgeplande kuurdagen niet in om daar een wandeling te maken en dat vonden we wel jammer.

Ik mag besluiten dat onze ervaring met Les Thermes Marins erg positief is. We beseffen ook dat dit niet voor iedereen is weggelegd. De gemiddelde leeftijd van de aanwezige hotelgasten lag eerder hoog en dat zal ook te wijten zijn aan de hoge prijzen. Maar wie er wat voor over heeft, komt hier zeker aan zijn/haar trekken. (AB)

Thermes Marins de Saint Malo / 100 Boulevard Hébert, 35400 Saint-Malo, Frankrijk / http://www.thalassotherapie.com/

Onderschat de rit vanuit België niet, want het is wel een eindje rijden. Wij hebben er vanuit Antwerpen zo’n zeven uur over gedaan, dus je verliest wel bijna een dag. Hou hiermee dus rekening wanneer je een verblijf plant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content