Gent en Toerisme Vlaanderen werken samen rond toerisme voor mensen met laag inkomen

© iStockphoto

De stad Gent wil al haar toeristische troeven voor iedereen toegankelijk maken. Verschillende hotels, jeugdherbergen en attracties zullen het sociaal tarief toepassen voor het netwerk Vakantieparticipatie en dat is uniek, meldt het stadsbestuur.

“Gent is een levendige, warme en kindvriendelijke stad en daarom een ideale bestemming voor mensen die via het Steunpunt Vakantieparticipatie een uitstap plannen”, zegt schepen Annelies Storms (sp.a). “We hebben niet alleen een verantwoordelijke voor vakantieparticipatie aangesteld bij de Dienst Toerisme om sensibiliserend te werken ten aanzien van logies en attracties. Ook in ons eigen stedelijk aanbod willen we actief ons steentje bijdragen zodat mensen met een beperkt budget zich hier meer dan welkom voelen. Daarom passen wij in alle stedelijke musea hetzelfde tarief toe voor het Steunpunt Vakantieparticipatie als voor het kansentarief voor Gentenaars via de UiTPAS.”.

Mensen die een verblijf boeken via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen moeten ook geen verblijfstaks meer betalen.

Primeur

Toerisme Vlaanderen juicht het initiatief toe. “Ik wil Gent feliciteren met deze primeur en ik hoop dat het Gentse voorbeeld andere steden in Vlaanderen zal inspireren”, zegt administrateur-generaal Peter De Wilde (Toerisme Vlaanderen). “Op deze manier maken we van Vlaanderen een warme en gastvrije toeristische bestemming voor iedereen, ongeacht rang of stand.”

Toerisme Vlaanderen gaat het initiatief van de stad Gent uitgebreid promoten bij de doelgroep van vakantiegangers met een beperkt budget. Het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen bestaat sinds 2001. In 15 jaar tijd is het uitgegroeid tot een krachtig netwerk met 1.600 sociale organisaties en meer dan 600 toeristische aanbieders die een korting van 30 procent of meer geven aan mensen in armoede. In 2015 konden meer dan 148.000 vakantiegangers met een beperkt budget genieten van een deugddoende daguitstap of langer verblijf. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content