Een selectie van historische gebouwen

© Jeffrey

Een kleine greep uit de grote hoeveelheid historisch interessante gebouwen in Brooklyn.

Brooklyn Navy Yard, Flushing Av. De eerste (1801) scheepswerf van de Amerikaanse Navy. Tijdens WO II werkten er 71.000 arbeiders. Het complex bestaat uit meer dan 100 gebouwen, waarvan er veel aan grondige renovatie toe zijn. Acteur Robert De Niro vestigde er zijn Steiner Film Studio.

Eberhard Faber Pencil Factory, 61 Greenpoint Av (tussen Franklin en West St). In de gevel van de fabriek waar het gele Faberpotlood werd uitgevonden, zijn stenen afbeeldingen van potloden verwerkt.

Flatbush Dutch Reformed Church, 890 Flatbush Av en Church Av. Gebouwd in 1793 met rotsblokken van Manhattan, een van de oudste kerken van de stad.

Lefferts Homestead, Flatbush en Empire Bd, in Prospect Park. Een boerderijwoning in Hollandse stijl gebouwd tussen 1777 en 1783.

Ocean Parkway, loopt van Church tot Seabreeze Av. Voltooid in 1876. De wijde boulevard was uniek voor zijn met bomen afgezoomde aparte paden voor voetgangers en fietsers.

Weeksville Society Hunterfly Road Houses, 1968-1708 Bergen St (tussen Rochester en Buffalo Avs). De vier kleine houten huisjes waren ooit deel van een wijk van zwarten die zich er vestigden nadat de slavernij in 1827 werd afgeschaft in de staat New York.

Wyckoff House, 5816 Clarendon Rd en Ralph Av. Het oudste bewaarde huis in New York, gebouwd door Pieter Claeson Wycoff in 1652.

Jacqueline Goossens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content