Dit zijn de finalisten van de Bird Photographer of the Year wedstrijd
![](https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w962/h503/3844140/666e4ce1154f4c09d661f8e30d86d8dd-jpg.jpg)
De finalisten van de Bird Photographer of the Year wedstrijd zijn bekend. Uit meer dan 22.000 prachtige foto’s koos de jury de finalisten waarvan we alvast een voorproefje mogen tonen.
De Bird Photographer of the Year werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Dit jaar kreeg de jury 22.000 vogelportretten uit 73 landen. Vogels kijken is populairder dan ooit en daardoor is ook de kwaliteit van de foto’s uitzonderlijk hoog dit jaar, zegt de jury. De winnaars van de wedstrijd worden op 1 september bekendgemaakt, maar nu al is een deel van de finalisten gelanceerd.
De initiatiefnemers van de wedstrijd dragen vogels natuurlijk een warm hart toe en spannen zich daarom ook in om vogels wereldwijd te beschermen. Dat doen ze door de organisatie Birds on the Brink te ondersteunen.
Lees ook:
De finalisten van de wedstrijd in 2020
Dit zijn de beste plaatsen in Europa om vogels te kijken
Zo leer je kinderen (en jezelf) vogels kijken
Van de manier waarop deze vogels dansen, kunnen mensen nog veel leren
Een rosse grutto op het strand bij Gijón in het noorden van Spanje. Dit strand is een geliefde plaats voor trekvogels.
Een jonge kuifaalscholver haalt ongeduldig voedsel uit de bek van zijn moeder. De foto werd gemaakt op de Britse Farne Islands die bekendstaan als walhalla voor vogels.
Een hamerkop in Zimanga Private Reserve in Zuid-Afrika vangt een pad. Het lijkt alsof het pad in de bek van de hamerkop springt, maar de vogel gooide het pad verschillende keren in de lucht en op de grond om hem op die manier te doden.
Chinese kraanvogels blijven elkaar het hele jaar door trouw en voeren geregeld rituelen en dansen uit om hun onderlinge band te versterken. In Japan is dit geregeld te zien.
Twee papegaaiduikers rollen vechtend een heuvel op het Noorse eiland Hornøya af.
Twee blauwe reigers zoeken in prullenbakken in Amsterdam naar voedsel.
Twee roodsnavelossenpikkers op de kop van een nijlpaard in South Luangwa National Park in Zambia. Nijlpaarden en roodsnavelossenpikkers hebben een soort symbiotische relatie waar ze allebei voordeel bij hebben: de vogels eten de parasieten op de kop van het nijlpaard en zo is het nijlpaard verlost van die vervelende beestjes.
Een brutale wesp landt op een Irazukolibriein Costa Rica.
Ezelspinguïns konden allang surfen voordat mensen eraan begonnen. Deze ezelspinguïn surft op een golf bij Carcass Island, één van de Falkland Islands.
Een zuidelijke rotspinguïn op de Falkland Islands komt terug van een visexpeditie op zee en waggelt terug naar het nest om daar zijn plaats weer in te nemen.
Knobbelzwamen paren meestal pas vanaf een leeftijd van drie jaar, maar dit mannetje maakt een jonger vrouwtje al eerder het hof en zij gaat in op zijn avances.
Een Laplanduil neemt een duik in de sneeuw van de Amerikaanse staat Minnesota om een woelmuis te vangen.
Een staartmees drinkt van smeltende ijspegels bij het Kussharo meer in Japan.
Vossen nemen in de winter, wanneer het voedsel schaars is in noordelijk gelegen gebieden, meer risico om aan voedsel te komen. Deze vos waagde zich in het voedselgebied van zeearenden en dat liet deze arend niet gebeuren. De vos kreeg een flinke mep met de sterke vleugel.
Een aalscholver staat op het punt zijn prooi naar binnen te werken.
Terwijl een bonte zanger in de vroege ochtend begint te zingen, is het nog zo koud dat je zijn adem ziet.
Een heer en dame kuifeend.
Een kauw op de rug van een ree in Bushy Park in Londen. Het lijkt alsof de vogel een geheimpje in het oor van het ree fluistert, maar in werkelijkheid steelt de kauw haren van het ree om te gebruiken in haar nest.
Een jonge knobbelzwaan ligt veilig en warm op de rug van zijn moeder.
Een jonge wilde eend in een park in de Tsjechische hoofdstad Praag jaagt op een vlieg.
Deze jonge Amerikaanse bonte scholekster heeft nog hulp van zijn moeder nodig om de schalen van kreeftjes en andere zeediertjes te breken. Zijn eigen bek is daar nog niet sterk genoeg voor.
Een zwaluw keert ieder jaar in de lente terug naar een schuur op de boerderij van de fotograaf.
Ralreigers zijn trekvogels die de zomers in Italië doorbrengen waar ze in meertjes en moerassen zoeken naar vissen en amfibieën.
Een kuifaalscholver duikt onderwater in Kroatië om vissen te vangen.
Boomklever in de tuin van de fotograaf.
Deze aalscholver wordt gefotografeerd precies op het moment dat hij een vis vangt.
Een kwak houdt het door reclameborden verlichte water in de haven van Hongkong gefixeerd in de gaten om te zien er ergens een visje zwemt.
Twee grutto’s zijn in het Manglajodi moeras in India verwikkeld in een fel territoriumgevecht.
Monnikskraanvogels in Japan bij een winterse zonsondergang.
Een gezinnetje keizerspinguïns op Antarctica. De eerste twee maanden nadat het vrouwtje een ei heeft gelegd, blijft het mannetje staan met het ei op zijn poten om het warm te houden. Het vrouwtje gaat ondertussen in de zee naar voedsel zoeken. Wanneer zij terugkomt, wisselen ze van rol en trekt het mannetje de zee op om voedsel te zoeken en houdt het vrouwtje het ei warm.
Zuidelijke reuzenstormvogels eten graag van dode zeehonden en pinguïns. Soms doden ze zelf een dier, maar liever doen ze zich tegoed aan dieren die al dood zijn. De fotograaf plaatste zijn camera in het karkas van een pinguïn waardoor hij deze foto van een etende zuidelijke reuzenstormvogel kon maken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier