De natuur veranderde hun leven. Ontdek hun verhaal.

© Ardennes-Etape

De Belgische Ardennen, natuurlijk! Een weekend in deze groene omgeving voldeed om hen te laten beseffen dat een ander leven mogelijk is. Lees hun verhaal.

Een simpel weekend heeft ons leven veranderd

Françoise en Jean-Cédric geen over enkele jaren met pensioen. Maar ze zijn niet van plan dan alles op halt te zetten. Ze zijn eigenlijk nog maar net met hun nieuwe professionele project begonnen.

Ja hoor, ze hebben hun leven omgegooid. Volledig. Het gebeurde na een weekendje weg in de Ardennen. Het was een cadeau van hun kinderen voor 30 jaren huwelijk.

De natuur veranderde hun leven. Ontdek hun verhaal.
© Ardennes-Etape

Dat weekend was eerst het enige project, maar toen…

In die periode voelden ze niet de behoefte om een stapje terug te doen of hun leven te veranderen… Want eerlijk gezegd, hadden ze daar de tijd niet voor…

Het koppel van in de vijftig was continu in de weer en nam nauwelijks rust. Ze waren te druk met de hoge functies in hun bedrijven, de verantwoordelijkheden die aan hun functies gelinkt waren, het onderhoud van het huis, het beheren van de verhuur van het appartement.

De natuur veranderde hun leven. Ontdek hun verhaal.
© Ardennes-Etape

Tot hun grote verrassing, ontdekten ze tijdens het weekendje in de Ardennen bij henzelf een werkelijke behoefte om er regelmatig tussenuit te gaan. Ze gingen zich verdiepen in wat ze werkelijk wilden en kregen stapje voor stapje een beter inzicht in hun levenskeuzes.

Terugkijkend op die periode zeggen ze nu dat de keuze zo duidelijk en vasthoudend was juist omdat ze het niet op voorhand berekenden. Het feit dat ze zich in het niemandsland in een klein chalet bevonden had er zeker ook mee te maken.

De natuur veranderde hun leven. Ontdek hun verhaal.
© Ardennes-Etape

Het leven gaat zo snel voorbij, maar wij hebben de tijd niet zien voorbijgaan…

Toen de kinderen het huis verlieten, geloofden de vijftigers dat ze meer tijd zouden hebben. Maar anders dan ze verwachten bleek het tegendeel waar.

De dagelijkse beslommeringen slorpten aan recordtempo alle tijd op waardoor ze voltijds bezig waren.

Dankzij dat weekend in de Ardennen hebben ze allebei voor een keer enkel aan zichzelf gedacht en hun batterijen opgeladen. Weg uit hun dagelijkse omgeving besloten ze een volledig andere weg in te slaan: ze openden een restaurant in de buurt van Brussel. Uiteraard een restaurant met Ardense sfeer!

De natuur veranderde hun leven. Ontdek hun verhaal.
© Ardennes-Etape

Tot in de kleinste details eren ze de regio waar ze op slag verliefd op werden: van het prominente gebruik van hout tot het hoofd van een hert aan de muur. Dat is namelijk de plaats die ze een warm hart toedragen.

Voortaan plant het koppel jaarlijks minimum één verblijf in de Ardennen. Zowel om inspiratie voor hun restaurant op te doen als om gewoon eens goed adem te halen

De Belgische Ardennen, een bestemming om je leven te veranderen?

De Belgische Ardennen is de droombestemming om eens een pauze in te lassen, een stapje achteruit te doen en het hoofd leeg te maken. Of het nu voor een weekendje of een langer verblijf is, de verandering van omgeving haalt je sowieso uit de dagelijkse sleur.

Dit komt doordat de Ardennen over een grote diversiteit van landschappen beschikt waaronder de mooie Waalse dorpjes, de natuur van Namen en de vele meren en rivieren. Haal diep adem en geniet simpelweg van het moment!

De natuur veranderde hun leven. Ontdek hun verhaal.
© Ardennes-Etape

Houd je van actief bezig zijn, dan heb je de keuze uit een groot aantal activiteiten zoals karten, golf, kajakken of zelfs skiën.

Beeld je nu jouw verblijf in de Ardennen in waar je kan herbronnen en je leven opnieuw uit kan vinden.

Heb jij ook zin in een ontspannend weekendje bij het haardvuur? Laat de Ardense charme je helemaal inpakken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content