De Big Picture fotowedstrijd viert met deze prachtige foto’s de rijkdom van de natuur

. © BigPicture: Natural World Photography Competition

Van de spectaculaire manier waarop een cheeta een impala vangt tot een sneeuwhaas die zich oprolt tot een bol om zich tegen de Schotse koude te beschermen: deze winnende beelden van de Big Picture fotowedstrijd tonen de schoonheid van de natuur en de krachten die haar bedreigen.

Sinds 2014 organiseert de California Academy of Sciences ieder jaar de Big Picture Photography Competition. In deze wedstrijd dingen de beste fotografen in de wereld mee naar prijzen voor foto’s van de rijke biodiversiteit op aarde en de krachten die de natuur bedreigen. Prijzen zijn er in verschillende Categorieën zoals Terrestrial Wildlife, Winged Life en Human/Nature. Dit jaar is de algehele winnaar een foto van een sneeuwhaas die zich tegen de koude en sneeuw in Schotland beschermt door zich op te rollen tot een harige bol.

These images originally appeared on bioGraphic, an online magazine about science and sustainability and the official media sponsor for the California Academy of Sciences‘ BigPicture: Natural World Photography Competition.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content