De Brusselse kerkhoven zijn niet alleen plaatsen om te herdenken, maar ook plekjes waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten en waar het collectieve geheugen van de stad verder leeft. Om te voorkomen dat de graven in de vergetelheid raken, hebben verschillende organisaties rondleidingen samengesteld.

Kerkhof van Laken, Visit Brussels, Jean Paul Remy
Kerkhof van Laken © Visit Brussels, Jean Paul Remy

Zo kan je op de begraafplaats van Laken naar verhalen luisteren over beroemde Belgische kunstenaars, architecten, politici en officieren die er hun laatste rustplaats vonden. Tijdens de parcours van La Fonderie op de begraafplaats van Brussel krijg je een aparte kijk op het werk van de bronsgieters en een mooi overzicht van de beeldhouwkunst in de loop van de jaren.

De begraafplaats van de Dieweg met Arkadia behoort met zijn neogotische mausolea, bescheiden grafstenen en weelderige vegetatie tot de meest romantische plekjes van Brussel. Je kan de rondleidingen op aanvraag en in meerdere talen - Nederlands, Frans en Engels - boeken via visit.brussels.

Kerkhof van Jette, Visit Brussels, Jean Paul Remy
Kerkhof van Jette © Visit Brussels, Jean Paul Remy
De Brusselse kerkhoven zijn niet alleen plaatsen om te herdenken, maar ook plekjes waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten en waar het collectieve geheugen van de stad verder leeft. Om te voorkomen dat de graven in de vergetelheid raken, hebben verschillende organisaties rondleidingen samengesteld. Zo kan je op de begraafplaats van Laken naar verhalen luisteren over beroemde Belgische kunstenaars, architecten, politici en officieren die er hun laatste rustplaats vonden. Tijdens de parcours van La Fonderie op de begraafplaats van Brussel krijg je een aparte kijk op het werk van de bronsgieters en een mooi overzicht van de beeldhouwkunst in de loop van de jaren. De begraafplaats van de Dieweg met Arkadia behoort met zijn neogotische mausolea, bescheiden grafstenen en weelderige vegetatie tot de meest romantische plekjes van Brussel. Je kan de rondleidingen op aanvraag en in meerdere talen - Nederlands, Frans en Engels - boeken via visit.brussels.