Ontdek de geheimen van de Brusselse begraafplaatsen

Kerkhof van de Dieweg © Visit Brussels, Jean Paul Remy

November is de maand om stil te staan bij degenen die ons verlaten hebben. En waar doe je dat beter dan op een begraafplaats?

De Brusselse kerkhoven zijn niet alleen plaatsen om te herdenken, maar ook plekjes waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten en waar het collectieve geheugen van de stad verder leeft. Om te voorkomen dat de graven in de vergetelheid raken, hebben verschillende organisaties rondleidingen samengesteld.

Kerkhof van Laken
Kerkhof van Laken© Visit Brussels, Jean Paul Remy

Zo kan je op de begraafplaats van Laken naar verhalen luisteren over beroemde Belgische kunstenaars, architecten, politici en officieren die er hun laatste rustplaats vonden. Tijdens de parcours van La Fonderie op de begraafplaats van Brussel krijg je een aparte kijk op het werk van de bronsgieters en een mooi overzicht van de beeldhouwkunst in de loop van de jaren.

De begraafplaats van de Dieweg met Arkadia behoort met zijn neogotische mausolea, bescheiden grafstenen en weelderige vegetatie tot de meest romantische plekjes van Brussel. Je kan de rondleidingen op aanvraag en in meerdere talen – Nederlands, Frans en Engels – boeken via visit.brussels.

Kerkhof van Jette
Kerkhof van Jette© Visit Brussels, Jean Paul Remy

Partner Content