Cultureel plezier op Malta tijdens de Notte Bianca

Dit jaar vindt op Malta op 25 september de vijfde editie plaats van de Notte Bianca, een cultureel evenement dat in het teken staat van dans, theater, concerten en street performances.

Dit jaar vindt op Malta op 25 september de vijfde editie plaats van de Notte Bianca, een cultureel evenement dat in het teken staat van dans, theater, concerten en street performances.

Wat ooit begon als een kleinschalig evenement is nu uitgegroeid tot één van de grootste evenementen op Malta. Vele artiesten uit zowel Malta als het buitenland zullen hun opwachting maken om de mensen te vermaken tijdens dit spektakel.

In de hoofdstad van Malta worden op verschillende historische locaties performances gegeven door artiesten. Het nachtelijke evenement vormt een platform voor vele kunstvormen zoals muziek, dans, theater en street performances. Ook worden er diverse culturele tours door het oude centrum georganiseerd.

Naast de lokale optredens komen ook internationale artiesten zoals het Nederlandse gezelschap Holland Baroque Society naar Malta.

Van theater naar Elton John

Malta is toonaangevend als het gaat om het organiseren van diverse culturele evenementen. Zo heeft het eiland meerdere jaren het concert The Isle of MTV gehost, het Operafestival in maart, het Malta Jazz festival in juli en meer recentelijk het Malta Arts Festival.

De mensen op Malta staan bekend als echte cultuurliefhebbers en gaan graag naar het theater, musea of de opera. Ook weten vele bekende internationale artiesten de weg naar het culturele eiland te vinden. Zo kan de Notte Bianca gecombineerd worden met een concert van Elton John die op 26 september een show zal weggeven op het eiland.

Grote meesters op Malta

Naast vele optredens van bekende wereldsterren heeft Malta ook een scala aan prachtige musea en andere historische gebouwen. Een bezoek aan het Grand Masters Palace is een absolute must als u in Valletta bent.

Natuurlijk mag de St. John’s Cathedral ook zeker niet overgeslagen worden. Hier ken men o.a. werken van de grootmeester Caravaggio bewonderen.

Informatie

Notte Bianca Malta

Visit Malta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content